Magyartanára frappánsan kiállt a diák mellett, akit az EchoTV-s gyökér műsorvezető élő adásban megalázott (+videó!)

Kezd öntudatra ébredni a fiatalság, működésbe lendült a fideszes genyómédia.

A januári diáktüntetések egyik szervezőjét, Kálló Dánielt az EchoTV-ben próbálta hosszan alázni egy gyökér műsorvezető (akinek a nevét sem érdemes megemlíteni).

A Független Diákparlament szóvivője a fontos oktatási kérdésekről szeretett volna beszélni, a Fidesz-talpnyaló „riporter” azonban perceken keresztül azzal szívatta, hogy újra és újra felkérte: a felhívásuk egyik mondatát elemezze, mi benne az alany és mi az állítmány.

A műsorvezető levonta a végső konzekvenciát: mit akarnak a diákok, ha egy kiáltványt sem tudnak megfogalmazni, és szerinte csak kevesebbet akarnak tanulni, hogy többet bulizzanak és videojátékozzanak.

A döbbenetes videót itt tudod megnézni:


.
A bátor EchoTV törölte a fenti felvételt, de itt még elérhető:

.
A történetnek azonban itt még nincs vége, ugyanis az erről szóló 444-es cikk alatt megjelent Forgács Éva, Kálló Dániel magyartanára, a Scheiber Sándor Gimnázium tanára, és olyan kommentben védte meg tanítványát, hogy neked is könny szökik a szemedbe.

Idézzük szó szerint:

„Kálló Dániel magyartanáraként büszkén állíthatom: a diák tisztában van az alannyal és az állítmánnyal, jól elemez mondatokat, kiválóan fogalmaz és kreatívan old meg nyelvtani és irodalmi feladatokat.

Kicsit csodálkozom, hogy az Echo TV újságírója a középiskolai tüntetés egyik szóvivőjét mondatelemzésre szólította fel, ahelyett, hogy az oktatással kapcsolatos véleményéről kérdezte volna.

Kálló Dániel a magyarórán azt tanulta, hogy a vita során hallgassuk meg a másik fél véleményét, ne vágjunk a szavába, nem a hangerő, hanem az érvek számítanak.

Az Echo TV műsorvezetője agresszivitásával bemutatta, hogyan nem szabad egy újságírónak viselkednie. A pártatlanság látszatát sem próbálta meg fenntartani, egy középiskolás diák véleményének megismerése helyett igyekezett kioktatni, lejáratni, fölényeskedni (ki tudja, miért?), egy percig sem volt kíváncsi interjúalanya válaszára.

Látható volt, hogy a gimnazistát meglepte ez a stílus, szerencsére az iskolában nem ehhez, hanem a kulturált kommunikációhoz szokott.

Remélem, az Echo TV riporteréhez hasonló »médiamunkások« erről nem fogják leszoktatni.”

(444.hu nyomán)

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek