Hányan haltak meg kihűlésben? Rétvári olyan pofátlan választ adott, hogy a falhoz vágod a teásbögrét

Vérlázító, ahogy a legalapvetőbb válaszadási kötelezettségüknek sem tesznek eleget.

Az MSZP-s Korózs Lajos írásbeli kérdést nyújtott be Balog Zoltán emberminiszternek, jelesül: „Mennyien haltak meg kihűlés miatt ezen a télen?

A kérdésre Balog helyett Rétvári Bence, EMMI-államtitkár válaszolt – szúrta ki a 444.

Rétvári válasza összesen 14 bekezdésből áll, ellenőrizhető a Parlament honlapján is.

Az első bekezdés így szólt:

„Az Ön szociális érzékenységéről sokat elárul, hogy a legnagyobb válság közepette, amikor kormányával elvettek egy havi bért a nyugdíjasoktól, a közalkalmazottaktól és a köztisztviselőktől, amikor növekvő munkanélküliség és szegénység sújtotta az embereket, akkor Ön és Simon Gábor a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkáraiként felfelé eltérítve kapták meg keresetüket, mellyel magasabb fizetést kaptak, mint 2010. után bármelyik politikai államtitkár. Azzal a Simon Gáborral kapta meg keresetének eltérítését, aki több száz millió forintos bankszámlakivonattal a zsebében menetelt az éhségmenet elején. Azt gondolom kijelenthet ő, Ön és párttársai hiteltelenek a szociális ügyekben.”

Az utolsó bekezdés pedig így:

„Ez a Kormány továbbra is elkötelezett amellett, hogy a legrászorultabbak ellátás a folyamatosan megoldott legyen. Nem úgy, mint az Ön egykori Kormánya, mely megszüntette a korábbi otthonteremtési rendszert, és így terelte a devizahitelezés felé a magyar családokat. Ennek eredményeként a lakossági devizahitelek összege soha nem látott méretet öltött és a 2008-as gazdasági válság idején több százezer magyar család került kilátástalan helyzetbe, sokakat a kilakoltatás veszélye fenyegetett. Önök az eladósodottságba, a szegénységbe és az utcára taszították az embereket.”

A két bekezdés között volt még további 12 bekezdés arról, hogy a Fidesz mennyit tett a szegények védelméért és milyen nagyszerű szociális ellátást nyújtanak.

Egy dolog nem derült ki a válaszból: hogy mennyien haltak meg kihűlés miatt ezen a télen.

Erre a kérdésre (vagyis magára a kérdésre) Rétvári Bence egyszerűen nem válaszolt.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezért az egyetlen pofátlanságért önmagában világgá kellene kergetni a Fideszt

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek