Döbbenetes: Elzavarnák a faluból a tanárnőt, aki lebuktatta a gyerekverő kollégáját

A Somogy megyei faluban nem a gyerekverő pedagóguson akadtak fenn, hanem azon a kolléganőjén, aki lebuktatta az erőszakos férfit.

A kaposvári bíróság egy év öt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hetesi Somssich Imre Általános Iskola napközis tanítóját, valamint 18 hónapra eltiltotta a pedagógusi hivatástól.

A tanító éveken át pofozta a gyerekeket, nyakasokat osztott, a gyerekek fejét osztálynaplóval, munkafüzettel ütötte, a lábukra taposott, hátukat rúddal ütötte.

A Népszava beszámolója szerint viszont a faluban nem a bántalmazó tanár tettén akadtak fenn, hanem azon, hogy egy kolléganője lebuktatta őt.

Az egyik testületi ülésen a szülői munkaközösség vezetője azt követelte: távolítsák el az intézményből Gärtner Andreát, aki a többség szerint kirobbantotta a gyermekbántalmazási ügyet.

A település polgármestere, Török Tiborné a lapnak úgy nyilatkozott: elképesztően indulatos volt az értekezlet, és mindenki Gärtner Andreát támadta.

Azt is felrótták a tanárnőnek, hogy a perrel kapcsolatos cikkeket megosztotta a Facebookon, rossz hírét keltve a falunak. Az egykori jegyzőnő, aki jelenleg képviselő és az iskola igazgatóhelyettesének az anyukája, konkrétan azt mondta neki, hogy még a faluból is elküldenék a tanárnőt.

A polgármester viszont azt is elmondta, szerinte nem az a baj, hogy kipattant a gyermekbántalmazási ügy, hanem az, ahogyan ezt kezelik. Ő maga jelezte a tankerület vezetőjének, hogy ne hosszabbítsák meg az ügyet eltussolni akaró igazgató mandátumát.

Valódi Hírek