Iványi Gábor: Orbánék csalással jutottak hatalomra, régóta börtönben kellene lenniük!

Iványi Gábor arról beszélt, miért nem szabad feladniuk – elsősorban önmagukat – a civileknek, miért kell kiállni és szólni.

„Soros György igazán megérdemli, hogy kitüntessék. Ez a dolog egyik fele. A másik pedig, hogy olyan mérhetetlenül szégyellnivaló és sátáni, amit vele műveltek, hogy nem volt jobb ötletünk arra, miképpen lehet ez ellen valamit tenni”

– mondta a lelkész a 168 órának adott interjúban azzal kapcsolatban, miért javasolták a milliárdost Nobel-békedíjra.

Iványi Gábor keményen fogalmaz a jelenlegi hatalomról:

„sosem szabad azt hinni, hogy önmagunk megadásával lehet túlélni, s hogy ezzel ki lehet cselezni az ördögi hatalmat. A holokauszt idején mindenki cselezve próbált szökni, menekülni, túlélni, de

amíg koncentrációs táborok létre nem jönnek újra, addig az embernek igenis bele kell mondani a társadalom és a hatalom arcába, hogy itt visszaélnek a jogalkotás ethoszával!”

Azt is fontos szerinte kimondani, hogy Orbánék csalással jutnak hatalomra és, hogy a másféle hangok elhallgattatásával manipulálják az embereket, ami bűn.

Fotó: Földi D. Attila, Népszabadság

„Meggyőződésem, hogy régóta börtönben kellene lenniük, s hosszú időn át töprengeniük azon, szabad-e elárulni szövetséges társakat, tönkretenni nemzeteket vagy épp meghiúsítani a kiszolgáltatottak reményeit.”

– mondta.

A lelkész ugyanakkor úgy látja, nem szabad félni tőlük, mert bár rengeteg eszköz van a kormány kezében, amivel tönkretehetik a civileket, mindent azért nem tehetnek meg. Iványi viszont az Európai Unió figyelmét is szeretné felhívni,

„ha hagyják ezeket garázdálkodni, s finanszírozzák, nem a magyar társadalom jár jól, csak a társaság, amely inkább veszni hagyja az olyan pénzeket, amiket nem tud ellopni.”

Szerinte ugyanez a helyzet a norvég alapnál, ahol a források tíz százaléka kerülhet a civilekhez, a másik kilencven fölött pedig a magyar állam diszponál.

Így Iványi úgy gondolja, inkább ne küldjék a kilencven százalékot, mert jobbat tesznek az országnak azzal, ha nem hagyják, hogy ellopják.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek