Orbán nem akar éhezőket látni a kampányban: Betiltják az ételosztást a civileknek

Elkészítette az ételosztások rendjét szabályozó rendelet módosítását az EMMI, a javaslatot most egyeztetik más tárcákkal – értesült a Népszava.

A Balog Zoltán vezette embertelen minisztérium módosításának lényege, hogy ezentúl csak önkormányzati és egyházi szervezeteknek adnának területfoglalási engedélyt, hogy rászorulóknak szervezzenek ételosztásokat. A civil szervezetektől pedig elvennék ezt a lehetőséget.

A változások előszele a lap szerint, hogy sok ételosztással foglalkozó egyesület már hónapok óta nem kap területfoglalási engedélyt még pénzért sem, pedig korábban több fővárosi kerület méltányosságból elengedte a foglalási díjat.

fotó: Népszava

Egy fővárosi karitatív szervezet képviselője a lapnak elmondta: nekik még csak nem is válaszol az egyik budapesti önkormányzat a területfoglalási kérelmükre, pedig ez kötelességük lenne.

Szerinte a kormány az ételért hosszú sorokban álló szegényeket szeretné eltüntetni a a közterületekről.

Ezek szerint a hatalom nem elégedett azzal az eszközzel, hogy megadóztatja az ételosztást, a kampányban biztosra akarnak menni és rendelettel tiltják be az éhezőkön segítő civilek tevékenységét.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek