A MOL magyarázkodni kényszerült Tállai elvtárs miatt

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára zseniális árcsökkentő képessége kissé kínos lehet a MOL-nak.

Tállai még a hétvégén, Facebook-oldalán dicsekedett: miután egyeztetést folytatott a Mol illetékes képviselőivel, csökkentették az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden.

Az ügyet Gulyás Gergely is próbálta kimagyarázni:

„Mit csináljon egy egyéni választókerületi képviselő, ha ilyet tapasztal? Nem az a kötelessége a saját választóival szemben, hogy ezt szóvá tegye?”

A hvg.hu az üggyel kapcsolatban néhány kérdéssel kereste meg a MOL-t, például: ki és milyen alapon kérheti, hogy az üzemanyagárakat vigyék le, és ezt milyen alapon teljesítik; kaptak korábban is ilyen politikai megkeresést/megrendelést?

A cég nem válaszolt a portál megkeresésére, ám az MTI-hez eljuttattak egy közleményt, amelyben azt írják:

„a Mol, ahogyan eddig, úgy most sem kommentál konkrét árakat vagy a saját árazási gyakorlatát. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a legtöbb fogyasztási cikkhez hasonlóan az üzemanyagok ára számos piaci körülménytől függ. Magyarországon csaknem 2000 töltőállomás van, ennek csak egynegyedét működteti a Mol.”

Valódi Hírek