Határon túliak szavazójoga: Dühösek az ellenzéki kommentelők, hogy behódolt Orbánnak az MSZP, az LMP és a Momentum

A gyáván behódoló “ellenzéki” pártokat a saját szimpatizánsaik küldik el a francba – Itt vannak a legkeményebb kommentek!

Ahogy arról beszámoltunk: a DK a napokban nagyszabású aláírásgyűjtést indított, hogy ne szavazhassanak a magyar választásokon olyan emberek, akik soha nem éltek Magyarországon, ennél fogva nem viselik a döntésük következményeit.

Azt már Mikola István elkotyogta egy választási gyűlésen (emlékeztető videó itt!), hogy a Fidesz számára csak szavazógépek a határon túli magyarok – álszent hazugság tehát mindenfajta fideszes duma a nemzetegyesítésről. Orbánék pusztán hatalomtechnikai okokból szórják százezrével a szavazati jogot.

Ami viszont meglepő volt, az az úgynevezett „ellenzéki” pártok reakciója a DK kezdeményezésére. Rövid időn belül az MSZP, az Együtt, az LMP és a Momentum is kifejezte, hogy nem támogatják a DK kezdeményezését, és szembemenve a saját szavazóik akaratával is, inkább a Fidesz álláspontjára helyezkedtek a határon túliak szavazójogának kérdésében.

Az MSZP azt írta ki a hivatalos Facebook-oldalára:

„Nem támogatjuk, hogy szerzett jogot bárki visszavegyen, és nem vonnánk meg senki szavazójogát.”

A baloldali kommentelők azonban kicsit másképp gondolták:

Az Együtt részéről Szigetvári Viktor arról írt a Facebookon, hogy „a jogfosztás nem menő”, és a határon túliak szavazójoga mellett tette le a voksát. A szimpatizánsai vele sem értettek egyet:

A Momentum ment a legmesszebb az orbáni úton: ők azt írták ki a Facebookra, hogy ne csak listára, de egyéni jelöltre is szavazhassanak a határon túliak a magyar választásokon.

Nem tették zsebre, amit ezután kaptak a saját követőiktől:

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek