Ez ám a „megújulás”: A Momentum jelöltje megjárta a Fideszt és a Jobbikot, de támogatta Szili Katalint és az olimpiát is

A folyton „elmúlthuszonhétévező” Momentum egy igazi politikai kalandorral vág neki a 2018-as választásnak.

Mozgalmas múltja van a Momentum pécsi jelöltjének, Körömi Attilának: megjárta a Fideszt, a Jobbikot, támogatta Szili Katalint, 2002-ben pedig az olimpia megrendezése mellett gyűjtötte az aláírásokat.

A Fideszbe még 1990-ben lépett be, 2004-ig volt tag – írja a hvg.hu. Kilépését anno úgy indokolta,

„Elhatározásom nem személyeknek, hanem a helyzetnek szól”

Idén áprilisban közzétett írásában viszont már azt közölte, Habony Árpád miatt lépett ki akkor a Fideszből.

Azzal a lendülettel belépett a Jobbikba, hogy a „büszke, erős és független Magyarország, a nemzet ügyét” szolgálja. Körömi volt az is, aki harcosan támadt neki az ötágú, vörös karácsonyfadíszeknek, még fideszes minőségében.

Körömi Attila

Külön pikáns, 2002 tavaszán a Fidesz képviselőjeként részt vett a 2012-es budapesti olimpia mellett kiálló aláírásgyűjtésben, ami akkor a Fidesz egyik fő kampányeleme volt.

Érdekes kitétel még a pályafutásában Szili Katalin támogatása: 2009-ben Tasnádi Péter korábbi városvezető januári halála miatt írtak ki választást, ezen Páva Zsolt fölényesen nyert, dupla annyian szavaztak rá, mint az akkori MSZP-s házelnökre, Szili Katalinra. Körömi azonban Szili és az őt támogató Helló Pécs! mozgalom mellett kampányolt.

„A kampány elején világossá tettem, hogy Szili Katalin személyét tartom alkalmasnak a városi közélet, a várospolitika megújítására” – mondta akkor.

A politikus viszont most úgy gondolja,

„a Momentum tényleg az utolsó pártom.”

A pártot egyébként ő maga kereste meg azzal, hogy szívesen lenne a ott politikus, támogató tagja a pártnak. Egy elmúlt huszonhét évet megtagadó párttól viszont meglepő, hogy egy minden vízben megfürdött, önmagát mindig átmentő versenyzővel próbál meg sikereket elérni.

Valódi Hírek