Közismert kamu oldalra hivatkozva hazudja az MTI (!), hogy Soros terroristákat pénzel

Szintet lépett a kormányzati agymosó kampány.

A rengeteg közpénzből működő állami hírügynökség feladata az lenne, hogy hitelesen és elfogulatlanul tájékoztassa az országot a fontos hazai és külföldi eseményekről.

Ehelyett az MTI vasárnap a 888.hu nevű fideszes szennyblog „cikkét” szemlézte. G. Fodor Gáborék ebben a nemzetközi álhíroldalként számon tartott Daily Caller -re hivatkozva azt állítják:

Soros György alapítványa több millió dollárt adományozott olyan muzulmán egyesületeknek, amelyeket azzal vádolnak, hogy radikális iszlám mozgalmakkal vagy terroristának minősülő szervezetekkel állnak összeköttetésben.

A Daily Caller nevű kamuoldal a Middle East Forum aktivista csoportra hivatkozva állította ezt. A neten rákeresve kiderül, hogy a Middle East Forum alapítója Daniel Pipes, aki korábban azt állította, Obama gyakorló muszlim.

A többi hazugságukat is nagyjából ennyire lehetne komolyan venni. De nem Magyarországon, ahol elég, ha a 888.hu egy kamuoldal alapján leír egy bődületes hazugságot, majd azt az MTI hiteles forrásként szemlézve adja tovább.

Ezek után nem lenne meglepő, ha jövő héttől a fideszes szóvivők már ezzel mosnák az állampolgárok agyát.

Valódi Hírek