Botrány: Rékasi faképnél hagyta a közönséget, mert szerinte túl kevesen voltak

Csak néhány ember volt kíváncsi Rékasi Károlyra a Színházak Éjszakáján, aki erre sértődötten elrohant.

A színésszel Verebes István beszélgetett volna szombaton a József Attila Színházban, de a talk-show nem csigázta fel az érdeklődést. A Barátok Közt sztárja kiakadt azon, hogy csak pár néző gyűlt össze, így néhány mondat után távozott.

A Bors idézi Rékasi szavait: „Mostanában sokat hallgatom a Halott Pénz zenéjét az autóban. Azt hallottam benne, hogy aki mindent elveszít, nullára ér­kezik, az mindent megtehet. Hasonló történt velem is. Épp ezért nem szolgálom ki azt a helyzetet, ami nincs, ezért elbúcsúzom, viszontlátásra!” – közölte a hüledező hallgatósággal, majd vissza se nézett, kisétált a kávézóból.

Verebes Istvánt lesújtotta a színész kirohanása, és a nézők is megdöbbentek. A talk-show-t a színház bejáratánál lévő kávéházba szervezték, és míg a színház előtt és az előcsarnokban is hömpölygött a tömeg, addig a kávézóban néhány apró asztal és székek várták a beszélgetésre érkezőket.

Rékasit kollégái próbálták lenyugtatni, mondván, ők kíváncsiak rá. Verebes István úgy kommentálta a helyzetet, jobb ha nem szólal meg, mert köztudottan „csípős a nyelve”. Azt is hozzátette: ha tudja, hogy ez lesz, inkább ő is otthon marad.

fotó: Csányi Kriszta

A színház sajtóosztálya szerint a nagy érdeklődés miatt történt a malőr:

„A Színházak Éjszakáján sokan érdeklődtek műsoraink iránt, igyekeztünk a legszélesebb réteg igényeit kielégíteni, így rendhagyó programokkal is készültünk. Néhány programunk a regisztráció és a hatalmas tömeg miatt összecsúszott, így nem tudtuk minden esetben tartani az előre kiírt kezdési időpontokat.

Sajnálatunkra Rékasi Károly nem tudta kivárni a nagyszínpadon tartó filmvetítés végét, ezért korábban távozott, így a meghirdetett kávéházi beszélgetés elmaradt. Galambos Erzsi, Láng József és színházunk vezető színészei nagy türelemmel viselték a délutáni csúszást, egész napjukat a József Attila Színház közönsége körében töltötték.”

 

Valódi Hírek