10-12 fős banda tartja rettegésben a Stadionok környéket

Vérnyomok a falon, rettegő eladók, szemét, erőszak: ilyen manapság a Stadionok metróállomás környéke, ahol a boltosok már meg sem lepődnek, ha egy beszívott fiatal magán kívül átgyalogol az üvegajtón.

Az elmúlt hetekben több kedélyborzoló hír érkezett arról, hogy utasokat támadtak meg az 1-es villamos vonalán. Egy 25 éves lányt összekarmoltak és megtéptek, egy másik utasnak a kutyáját rugdosták le a villamosról.

Augusztus 20-án pedig egy holttestet találtak a rendőrök, több zavartan viselkedő, feltehetően pszichoaktív anyag hatása alatt álló embert pedig kórházba szállítottak a Stadionok állomástól.

A 24.hu szerint az egyre gyakoribb erőszakos eseteket a dizájnerdrogos fiatalok követik el.

fotó: jarokelo.hu

A Stadionoknál levő boltokban dolgozó eladók elmondták, az állomás környezetét egy 10-12 tagú, fiatal társaság tartja rettegésben, többnyire Ózdról és Salgótarjánból jöttek, és bár az arcok néha cserélődnek, többségüket már jól ismerik az itt dolgozók:

„Néha eltűnnek, vagy elzavarják őket a rendőrök, de hajnalban és este mindig itt vannak. Az aluljáróban lövik be magukat, maguk alá szarnak, vagy ha éppen tudnak mozogni, akkor folyamatosan zaklatják az embereket.”

A környékbeliek elmondása szerint az utóbbi négy-öt hónapban drasztikusan romlott a helyzet. Hajléktalanok mindig is voltak a metróállomás környékén, viszont helyüket mostanra átvették az erőszakos, agresszív fiatalok, akik fenyegetőznek és van, hogy megvárják, amíg valaki megveszi a jegyét az automatánál, aztán félrelökik, és kiveszik a gépből a visszajárót. A környékbeliek elmondása szerint a rendőrök se tudnak sok mindent tenni, legfeljebb igazoltatják őket és kész.

Az ATV hírei szerint 18 embert vittek kórházba a környékről egy új dizájnerdrog miatt. Az egyik boltos beszámolója is megerősíti ezt:

„Pont ma mesélte valaki, hogy új cuccot kotyvaszthattak mostanában, mert a saját szemével látta a Hős utcában, ahogy egyetlen cigitől tizenöten kifeküdtek. Gondolom, ugyanebből kaptak azok is, akiket vasárnap bevittek, csak két slukkal többet szívtak belőle”

A probléma egyébként nem korlátozódik a Stadionok környékére: hasonló a csoportok grasszálnak a Keletinél vagy a Népligetben is.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek