„Európában mindenki undorodik Orbántól!”- Kipakolt a jobboldali EP-képviselő

Frank Engel szerint csak az uniós kifizetések leállításával lehetne megregulázni Orbánt.

A Fidesz magatartása néhány Orbán-hívő képviselőn kívül már mindenkit undorít a Néppárt 214 tagú európai parlamenti frakció­­jában – mondta el Frank Engel luxemburgi politikus a 168 órának.

Engel szerint kár új és új határidőket szabni a Fidesznek, hiszen egyiket sem tartja be. Szerinte

az uniós kifizetések megállítása lehet az egyetlen olyan lépés,

ami magatartásának megváltoztatására kényszerítheti Orbán Viktort.

„Évi ötmilliárd euróról van szó, ami a kormány által felhasználható források 15 százaléka. Orbánnak nagyon komoly gondjai támadnak, ha ez az összeg kiesik. És arról se feledkezzünk el:

magyar ügy azoknak a korrupciós vagy visszaélési eseteknek a fele,

amelyekkel az uniós hatóságok foglalkoznak. Nem kevesebb, mint a fele! Ez azt jelenti, hogy Magyarországon nagyon gyanús dolgok zajlanak”

– figyelmeztetett.

Engel szerint tűrhetetlen, hogy „Orbán eljön (Brüsszelbe) mindenre rábólint, aztán hazamegy, és marad minden a régiben. Semmin sem változtat, semmit sem fogad meg a Néppárt kérései közül.”

Fotó: Armenpress

És ennek most már biztosan lesznek következményei. Engel képviselők egy csoportjával együtt arra készül, hogy beterjessze az Európai Unióról szóló szerződés hetedik cikke szerinti eljárást Magyarországgal szemben (ez az a pont, amely szerint az unió a jogállamiság és az alapjogok rendszerszintű megsértése miatt felfüggesztheti egy tagállam szavazati jogát).

Napirenden fogják tartani a Fidesz néppárti tagságának ügyét is.

Engel elmondta: néhány képviselő személyes véleményét leszámítva már a Néppártban is mindenkit undorít a Fidesz magatartása az Állítsuk meg Brüsszelt! -kampány, a CEU elleni törvény és a civilek elleni fellépés miatt.

Engel szerint nevetséges az érvelés, hogy jobb, ha a Fidesz a pártcsaládon belül marad, mert ha kizárják, akkor elveszítik az esélyt, hogy befolyásolják a magyar kormánypárt magatartását.

„Volt a Néppártnak bármikor is igazi hatása a Fideszre? Volt-e olyan eset, amikor a Fidesz betartott volna bármilyen ígéretet? Volt-e olyan, amikor valamilyen fontos ügyben a magyar kormány megfogadta volna a Néppárt indítványát? Nem volt.” – reagált.

Az Engel által emlegetett undor ebben a videóban is kiválóan érzékelhető.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek