Orbánék 3,5 milliárddal tömik ki a golfozókat, a vitorlázókat és a gyeplabdásokat

Olimpia ugyan nem lesz, mégsem kell visszafizetniük a pénzt azoknak a sportági szövetségeknek, amelyek Budapest 2024 fedőnéven kaptak zsíros állami támogatást

– írja a 24.hu az EMMI-től kapott válasz alapján.

A kormány a december 20-i Magyar Közlönyben tette közzé a döntést, minek nyomán nagyjából

3,5 milliárd forintot oszt szét a kiemelt sportágak körébe nem tartozó szakágak között.

A lista (a sportág-fejlesztésre és az eseményre kapott összegekkel, millió forintban)

Golf: 232

Gyeplabda: 10

Íjászat: 581

Karate: 70

Lovassport: 433

Műugrás: 41

Rögbi: 479

Súlyemelés: 202

Szinkronúszás: 150

Szörf: 66

Taekwondo 131

Tollaslabda: 235

Triatlon: 597

Vitorlázás: 171

Edzők társasága: 66.

A 24.hu megkereste az érintett sportági szövetségeket, hogy megtudja, tételesen mire költik a kiutalt pénzt, ám többen hallgattak arról, mire megy a közpénz.

A golfozók viszont nem fukarkodtak az információval. A szövetség 232 milliójából a legnagyobb tétel szállások kialakítására megy el: 100 milliót költenek arra, hogy legyen saját otthona a junior golfakadémia növendékeinek a Pannónia Golfklubban.

Amely nem máshol van, mint Alcsútdobozon, Felcsút szomszédságában.

Pannónia Golflklub, Alcsútdoboz. Fotó forrása: 1golf.eu

Az íjászok 571 milliós támogatásból 550 millió forint egy új íjászközpontra megy el, a gyeplabdázók az Eb-szereplés finanszírozására. költik a legtöbbet.

A legbőkezűbben támogatott szövetség az Orbán Viktor fogorvosa, az állammal más területeken is kiemelkedően együttműködő Bátorfi Béla vezette triatlonszövetség: 247 millió megy oda sportág-fejlesztésre, további 350 millió pedig hazai rendezésű esemény támogatására.

A 433 milliónak örvendező lovasok megnyugtatták a portált, hogy az előírtaknak megfelelően használják fel a pénzt. A szörfösök pedig jelezték, hogy inkább „személyes konzultáción” számolnának be a részletekről.

Valódi Hírek