Totális bukás a „nemzeti konzultáció”, mindenki csak a kormányon röhög

A kiküldött kérdőíveknek csak a töredékét küldték vissza.

Bár a magyar állampolgárok egyharmadának, több mint mint hárommillió embernek kipostázták, eddig csak 112 ezren küldték vissza az Orbán-kormánynak a nemzeti konzultáció kérdőívét, az interneten pedig 28 ezren válaszoltak – derül ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményéből.

Kép forrása: blikk.hu

Az „Állítsuk meg Brüsszelt!” felkiáltással indított „nemzeti konzultáció” a leginkább arra volt jó, hogy

közröhej tárgyává tegye az Orbán-kormányt külföldön és belföldön is.

Miközben a Fidesz európai pártcsaládja, az Európai Néppárt a magyar kormánypárt kizárásán gondolkodik, itthon a Momentum Mozgalom országszerte átragasztotta a szlogent („Állítsuk meg Moszkvát!”, „Állítsuk meg Orbánt!”), Schilling Árpád pedig alsónadrágban szedte ízekre a kérdéseket.

A nemzeti konzultációra május 20-ig lehet válaszolni. A Miniszterelnöki Kabinetiroda – a propagandaminiszterként a sajtó elől joggal bujkáló Rogán Antal tárcája – szerint egyébként a 112 ezer visszaküldött kérdőív jobb arányt jelent a 2015-ös nemzeti konzultációhoz képest.

Közben a 444 ír arról, hogy a nemzeti konzultáció mindegyik kérdése hazugság, a portál kérdésére sem a kormány, sem a Fidesz nem tudta vagy nem akarta megmondani, hogy miről szól az egész.

Valódi Hírek