Kipakol a titkosszolga: Kőkemény orosz offenzíva zajlik Magyarország ellen

Az orosz szolgálatok úgy érzik, szabadon nyomulhatnak Magyarországon. A közmédia Kreml-propagandát sugároz, a letelepedési kötvényekkel illegális ügynököket telepíthettek be, és a politikusok tanácsadóit sem ártana átvilágítani.

Ezeket mondta exkluzív interjújában az Indexnek Katrein Ferenc, aki 13 évig dolgozott a magyar kémelhárításnak, többek közt műveleti igazgatóként.

A volt titkosszolga kilencesre-tízesre, azaz a legmagasabb fokozatúra becsüli az orosz veszélyt Európában. A kölni eseményeknél például különösen jól lehetett látni, mennyire szépen fel van építve az egész – idézte fel.

Katrein szerint egy komplett

orosz titkosszolgálati offenzíva zajlik az Európai Unió ellen.

Oroszország ott van a migránsválság elmélyítésében és főleg annak felhasználásában a propagandára, a befolyásolásra.

fotó: Huszti István / Index

Katrein többször tapasztalta, hogy „politikailag le lettek fojtva”, azaz: nem csinálhattak meg szakmailag indokolt aktív műveleteket, és a nemzetközi együttműködéseket is leépítették a korábbiakhoz képest.

A cikkben felidézik, hogy Gyurcsány Ferenc nemrég 600-800-ra taksálta a Magyarországon mozgó orosz ügynökök számát. Katrein szerint a megállapítás pontosításra szorul, túlzó, de ha beleszámoljuk az orosz érdekeknek megfelelően a hírszerzés által foglalkoztatott teljes kapcsolatrendszert, úgy már reálisabb ez a nagyságrend.

A volt titkosszolga kitér a 2006-os budapesti eseményekre, ezzel kapcsolatban azt mondta: nemzetközi terrorelhárítással foglalkozott akkoriban, de látta, hogy 2006-ban a vezetőink hogyan estek pánikba, hogy kik voltak, akik felnőttek a feladathoz, és kik azok, akik

inkább elvitették magukat kórházba.

Ami Soros Györgyöt és a pénzéből finanszírozott civil szervezeteket illeti, Katrein Ferenc a kormánnyal ellentétben nem gondolja, hogy ezek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének, nem tudja elképzelni, hogy erőszakos hatalomátvételt készítenek elő.

De a korrupció elleni küzdelemben sem látja az alkotmányos rend megdöntésére irányuló törekvést.

Az ellenzéki pártok közül eddig a DK reagált az interjúra.

„Az orosz kémek tömeges betelepítése nyílt hazaárulás” – írja a párt, miután az Indexen megjelent interjú szerint az orosz kémek a letelepedési kötvények segítségével jutottak be Magyarországra.

„Úgy tűnik, a leghangosabban hazaárulózó politikus játssza át az országot egy idegen hatalom kezére”

– áll a közleményben.

A DK szerint „egy ember meghalhatott amiatt, hogy Orbán Viktor úgy táncol, ahogy Putyin fütyül”, amikor a rendőrgyilkosságot elkövető szélsőjobboldali szervezetet az interjúban elhangzottak szerint azért nem állították meg, mert a szervezet orosz kémekkel együtt gyakorlatozott.

„Most mi mondjuk azt, hogy nem leszünk gyarmat és mi mondjuk azt, hogy ruszkik haza” – olvasható a közleményben.

Valódi Hírek