Döntés született: Az MSZP „felvásárolná” a Párbeszédet

Váratlan akcióra szánta rá magát az MSZP vezetése hétfőn – értesült szocialista forrásokból a Nyugati Fény.

A szocialista párt elnöksége egyre türelmetlenebb amiatt, hogy bár több hete bedobták Botka László nevét, mégsem haladnak egy tapodtat sem előre a tárgyalások.

Botkától minden ellenzéki párt mereven elzárkózott: az Együttnél Szigetvári Viktor és Juhász Péter is deklarálta: külön listával vágnak neki 2018-nak, a MoMánál Bokros Lajos konkrétan Botkát és a feltételeit okolja a több hónapja tartó tárgyalások lenullázásáért, a DK-nak pedig maga a szegedi polgármester ment neki olyan vehemenciával, hogy abból minden lesz, csak megállapodás nem.

Ebből a csapdahelyzetből az MSZP elnöksége meglepő kiutat talált magának: úgy döntöttek, megpróbálják „felvásárolni” a Párbeszédet. Az ajánlatuk a gyakorlatban három pillérből állna:

  • Karácsony Gergőnek odaadnák Zuglót. (Nem indítanának vele szemben szocialista jelöltet, és őt támogatnák az önkormányzati választáson)
  • Szabó Tímeának adnának egy biztosan befutó listás helyet 2018-ban.
  • Esetleg felajánlanának még egy nyerhető egyéni körzetet a Párbeszédnek.

A döntés hétfőn született a MSZP elnökségében, és úgy tudjuk: ajánlatukkal nem is testületileg keresik meg a Párbeszédet, hanem egyenként próbálják Karácsony Gergőt és Szabó Tímeát megfőzni vele.

A kísérlet mögött az húzódik: a szocialisták a Párbeszédet vélik a legolcsóbban megvehető pártnak.

Hogy tényleg azok-e, az a következő időszakban kiderül.

 

Valódi Hírek