Gulyás Gergely hazudott a kormány mentőcsomagjáról – A DK alelnöke leplezte le

Megy a fideszes porhintés.

Molnár Csaba, a DK alelnöke közleményben reagált Gulyás Gergely mai sajtótájékoztatójára.

Molnár azt írja: a kancelláriaminiszter „úgy tett mintha a magyar kormány valóban érdemi erőfeszítést tenne arra, hogy megmentse az embereket és a vállalkozásokat a koronavírus okozta gazdasági válság következményeitől.

Gulyás azt állította, hogy szerinte a kormány 3000 milliárd forintot hagy a családoknál.”

Molnár Csaba azt írja: „Akkor ismertetem a tényeket.

1. Európában a kormányok mindenütt a GDP 3-5 százalékát költik válságkezelésre, bérfizetésre, munkahely-védelemre. Az eddig bejelentett magyar csomag a magyar GDP 0,3 százalékának felel meg.

Ez aprópénz, ami sem embereket, sem családokat, sem vállalkozásokat nem fog megmenteni, Európában ennél tízszer-tizenötször többet költenek válságkezelésre. Ezzel az Orbán-kormányé a legkisebb válságkezelési csomag egész Európában.

2. Nem igaz, hogy a hitelmoratóriummal az Orbán-kormány 3000 milliárd forintot hagy a családoknál. Az adósságokat ugyanis nem engedték el, csak átütemezték későbbre, a hiteleket az utolsó fillérig ki kell majd fizetni.

A hitelmoratórium jó döntés – amit a DK követelt elsőként -, de az emberek megtévesztése azt a látszatot kelteni, hogy ezt a pénzt nem kell visszafizetni később sem.

Ha ez minden, amire az Orbán-kormány képes, akkor nehéz idők várnak Magyarországra.”

– zárja közleményét a DK alelnöke.

(dkp.hu)

Valódi Hírek