Azonnal el kell kezdeni a tömeges koronavírus-tesztelést! – Dr. Komáromi Zoltán drámai felhívása (+videó)

Magyarországon 3 hét alatt végeztek annyi vizsgálatot, mint máshol egy nap alatt.

Mindössze 3007 laborvizsgálatot végzett el három hét alatt a kormány, ez kritikusan kevés – közölte pénteki videóüzenetében Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa.

Dr. Komáromi elmondta: Magyarországon a koronavírus-fertőzések számának növekedési görbéje nem hasonlít más országok növekedési görbéjéhez sem, noha más országokban annyi tesztet végeznek NAPONTA, mint nálunk három hét alatt.

„Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a magyar kormány vagy nem akarja tudni, vagy nem akarja elmondani a fertőzöttek valós számát”

– fogalmazott a szakember.

A DK azt követeli, hogy a kormány haladéktalanul kezdje el a tömeges koronavírus-tesztelést – nyomatékosította az ellenzéki párt egészségpolitikusa.

Dr. Komáromi hozzátette: tesztelni kell a tüdőgyulladásban elhunytakat is, mert ha koronavírusban haltak meg, akkor a szeretteik kontaktszemélyeknek számítanak.

Videó:

A kormány azonnal kezdje meg a tömeges vírustesztelést!

Követeljük, hogy a kormány azonnal kezdje meg a tömeges vírustesztelést!Más országok annyi tesztet végeznek naponta, mint amennyit a magyar kormány eddig összesen csinált. Oszd meg dr. Komáromi Zoltán online sajtótájékoztatóját.🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. március 20., péntek

.

Valódi Hírek