Megvan, hogy kit ültetnek Gyárfás Tamás helyére

Karrier!

A Nemzeti Sport információja szerint a Magyar Úszószövetség Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt jelöli a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) vezetőségébe Gyárfás Tamás helyére.

A sportlap értesülései szerint Szabó Tündét alelnöki posztra, illetve az ennél még rangosabb, úgynevezett bürotagságra jelöli a MÚSZ.

Szabó a Nemzeti Sport kérdésére megerősítette az információt:

“Sportállamtitkári pozíciómmal nem összeférhetetlen a jelölés, mi több, úgy vélem, a két pozíció csak erősíti egymást, ezáltal pedig a magyar sportdiplomáciát is csak erősíteni fogom azzal, ha májustól Magyarországot képviselhetem a LEN büróban.”

– nyilatkozta az államtitkár a lapnak.

Gyárfás Tamás 2004-ben lett tagja a LEN vezetőségének, négy év múlva alelnöknek, újabb négy év múlva pénztárnoknak nevezték ki, s ezzel bekerült a szűk irányító testületbe, az úgynevezett büróba is.

2013-tól a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA alelnöke és kommunikációért felelős vezetője is lett, 2017-től végrehajtó bizottsági tagja, jövőre azonban ez a megbízatása is lejár.

Gyárfást 2018. április 17-én állította elő a rendőrség és hallgatta ki, majd vették őrizetbe a húsz évvel korábbi Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban.

2019. július 30-án a Fővárosi Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölésre való felbujtásért vádat emelt ellene, jelenleg szabadlábon védekezik.

(Nemzeti Sport)

Valódi Hírek