Friss: Orbán Viktor felszólította az Európai Uniót, “helyezzék tisztességes alapokra a költségvetésüket”

Orbán Viktor és a tisztesség.

“Tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést, alapkoncepciója ugyanis nem sportszerű, és olyan módosítások vannak benne, amelyek a szegényebb országoktól a gazdagok irányába kívánnak pénzeket átcsoportosítani”

– hazudta Orbán Viktor hétfőn Brüsszelben, miután megbeszéléseket folytatott Charles Michel-lel, az Európai Tanács elnökével.

A miniszterelnök azt mondta: sűrű félév várható, még minden kérdés nyitott, amelyek között az unió 2020 utáni hétéves költségvetése, a migráció és a bővítés kérdése szerepel.

Orbán Viktor és Charles Michel

Az unió 2020 utáni, hétéves költségvetésére utalva azt mondta, az eddig bemutatott tervezet “nem változtat az előző hét év rossz gyakorlatán”.

Orbán szerint olyan igazságtalanságok vannak benne, mint az, hogy a Brüsszelben elosztott pénzügyi alapok esetében a szegényebb országok részesedése 5 százalék, miközben a népességük 20 százalékát teszi ki Európának.

Az igazságtalanságok orvoslásában semmiféle javulás nem mutatkozik – állította.

“Mi tisztességes költségvetést akarunk. Ha ez megvan, azon belül a magyarok meg fogják találni a számításukat, vagyis a nekik kedvező számkombinációkat is”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Mint ismert: az Európai Unió történetében példátlannak számító,

700 milliárd forintos gigabírságot,

kell Magyarországnak kifizetnie a korrupt fideszes közbeszerzések miatt. Orbán Viktornak ezek után van bőr az arcán tisztességről szónokolni.

Kapcsolódó cikkünk:

Pofátlan választ adott Orbán, amikor felszólították: ő és haverjai fizessék ki az uniós gigabüntetést (+videó)

.

(MTI korrigálva)