Friss: Súlyosabb bűncselekménnyel vádolják a tanárát megkéselő diákot

Komoly börtönbüntetés vár rá.

A Magyar Nemzet szerint a korábbinál súlyosabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják azt a diákot, aki december elején késsel támadt a tanárára egy győri középiskolában.

A lap azt írja, hogy H. Andrást

közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével

gyanúsítja a rendőrség.

Ezért a bűncselekményért a Btk. szerint 5–15 éves szabadságvesztés jár, ráadásul a lap szerint inkább a skála felső határához fog közelíteni az ítélet.

fotó: Kisalföld

A 17 éves diák, aki a Balaton-felvidékről származik, a fizikaórán többször megszúrta késével az 51 éves osztályfőnökét, állítólag azért, mert hármast kapott egy dolgozatára.

Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, karját megműtötték, sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, otthonában folytatódik a gyógykezelése.

A támadót eddig kétszer hallgatták ki, a késelés napján beismerte és megbánta a tettét, annak ellenére, hogy magára a szurkálásra „nem emlékszik”.

H. András magyarázatot nem tudott adni a támadásra, most elmeorvosi vizsgálatra vár.

Ügyvédje a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy az emlékezetkiesés okának megállapítása mellett azért is lenne sürgős védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, hogy eldöntse, alkalmas-e a fiú egyáltalán a börtönre vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri.

Emellett egy másik szakértő feladata lesz, hogy eldöntse: a támadás eszköze, a helyszíni felvételek szerint egy tíz centiméter pengehosszúságú zsebkés alkalmas-e emberélet kioltására vagy sem.

Valódi Hírek