FRISS: Németh Szilárd összehívta a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjét, mert „százezer migráns gyülekezik a Nyugat-Balkánon”

Durvul a riogatás.

Az „egyre erősebb migrációs nyomás” miatt Németh Szilárd vasárnap összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetjét – tudósít az MTI.

A testületet vezető politikus „nagyon komolynak, veszélyesnek és mindenki számára figyelmeztetőnek” nevezte az ország déli határán és a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs helyzetet.

Azt mondta:

csaknem százezer migráns

gyülekezik a Nyugat-Balkánon, s noha egyelőre még rendezett a helyzet, a szituáció a 2015-ös nagy válsághoz kezd hasonlítani, és „ha a migránsokat nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet; nekünk erre fel kell készülnünk”.

Ezért is nevezte fontosnak, hogy szeptemberben meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, hiszen ez ad megfelelő jogi alapot a határ védelmére.

Szintén lényeges – mondta Németh Szilárd -, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság kimondta: a tranzitzónában tartózkodás nem számít fogva tartásnak,

„tehát mindaz, amit a bevándorláspárti ellenzék a gazdáik kérésére, akár a tranzitzónával, akár a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel kapcsolatban összehazudott, teljes egészében összedőlt”.

Hozzátette: az utóbbi hetek eseményei azt mutatják, hogy a migránsok már

a föld alatt, alagutakon át

is próbálnak bejutni az országba.

Köszönetet mondott a határt őrző katonáknak, rendőröknek, hogy „az ország függetlenségét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát ilyen hatékonyan őrzik”.

Németh Szilárd jelezte: a kialakult helyzet miatt hétfőre összehívta az általa vezetett bevándorlásellenes kabinetet.

A 17 tagú testületbe az ország minden részéről kerültek be képviselők.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek