Nyilvánosan szégyenítették meg a keszthelyi gimnázium diákjait: Az egész iskola előtt kellett bocsánatot kérniük a volt tanáruktól

Középkori történet 2019 Magyarországáról.

Rövid poszt jelent meg szerdán Dalnoki Szilárd, a Momentum Zala megyei képviselőjének oldalán.

Dalnoki ebben arról ír: tegnap a keszthelyi Vajda János Gimnázium udvarán, a teljes iskola előtt kellett nyilvánosan bocsánatot kérnie több diáknak és egy tanárnak is (!) egy diákcsíny miatt.

A momentumos képviselő a TASZ-hoz fordul jogsegélyért az ügyben.

Kaptam egy névtelen üzenetet a minap, már csak ez is arra enged következtetni, hogy a feladó retteg az esetleges…

Közzétette: Dalnoki Szilárd – Momentum – 2019. október 16., szerda

.

A Nyugati Fénynek helyi diákok elmesélték a teljes történetet és elküldték a bocsánatkérés hanganyagát is.

A sztori röviden: tavalyig a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanára volt Csengey Balázs (a néhai Csengey Dénes fia), aki azonban összejött egy 17 éves tanítványával. Emiatt a lány tavalyi elballagása után Csengeynek is mennie kellett az intézményből.

Idén szeptember 20-án a keszthelyi Vajda-napokon a gimnázium 12.B. osztályának diákjai vicces osztályműsort adtak elő, amelyben ironikusan visszautaltak erre a korábbi esetre, amely azóta is közszájon forog az iskola diákjai körében.

A műsort végignézte Ferencz Melinda Magdolna tanárnő, Csengey Balázs anyukája is, aki jelenleg is az intézményben tanít. A nő feldúltan távozott az előadásról.

A diákok elmesélték: ezután Csengey Balázs visszajárt az iskolába az előadásban résztvevő diákokat fenyegetni, mondván: vagy nyilvánosan bocsánatot kérnek tőle, vagy rendőrségi feljelentés lesz az ügyből.

Csengey Balázs / fotó: Facebook

A diákok félelmükben a bocsánatkérés mellett döntöttek, ami tegnap meg is történt.

A gimnázium összes tanulóját kiterelték az udvarra, szereztek hangosítást, és először a 12.B osztály osztályfőnökének (!), majd az előadásban résztvevő diákoknak egyesével kellett bocsánatot kérniük Csengey Balázstól és barátnőjétől, K. Kírától, valamint Ferencz Melinda tanárnőtől.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni: túl a dolog megalázó és középkori mivoltán, mindezt a hacacárét a gimnázium egy olyan ember (vélt) sérelme miatt szervezte meg, aki jelenleg nem alkalmazottja az iskolának, semmi köze az intézményhez.

Itt a bocsánatkérés hanganyaga, amit a diákok felvettek és eljuttattak nekünk:

.

A lapunknak nyilatkozó egyik vajdás diák elmondta:

„A legjobban az háborított fel, amilyen önelégült arcot vágtak a bocsánatkérés után.”

Egy másik diák hozzátette: a műsorban Ferencz Melindán is élcelődtek egy korábbi diákkal való konfliktusa miatt, ezért kellett tőle is bocsánatot kérni.

Az eset fejleményeiről beszámolunk.

FRISSÍTÉS: A megbízott igazgató szerint nem megszégyenítés, ami történt. Bővebben erre:

A keszthelyi gimnázium igazgatója szerint nem megszégyenítés, hogy a diákoknak a teljes iskola színe előtt kellett bocsánatot kérniük egy diáklánnyal összejött extanártól

.

Valódi Hírek