Hatalmas hazugsággal támadja az ellenzéki jelöltet a Fidesz és a HVG-s Hont András

Megszólalt Pikó András kampányfőnöke a fideszes rágalmakról.

Nem helytállóak a Magyar Nemzet vádjai, semmiféle adatmásolás nem történt – mondta az Indexnek Udvarhelyi Tessza, Pikó András kampányfőnöke a kormánymédia hétfői cikkeire reagálva.

A fideszes szennysajtó egy fényképre hivatkozva azzal vádolta Pikó András közös VIII. kerületi ellenzéki polgármester-jelöltet, hogy a kampánycsapata törvénysértő tevékenységet folytatott, sőt: „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra”

A bizonyítatlan fideszes rágalmakat közszereplői Facebook-oldalán megismételte a hvg.hu rovatvezetője, Hont András is, aki azt írta Pikó csapatáról:

„Reménytelenül hülyék. Illegális adatbázisépítés gondosan dokumentálva”

A Magyar Nemzet vádjait Pikó kampányfőnöke kategorikusan visszautasította, egyértelművé téve: tisztában vannak felelősségükkel, amit az aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is feleltek. Éppen e kötelezettségük teljesítését örökítette meg a Magyar Nemzet által közölt fotó.

„A 12 egyéni választókerületi jelölt és a polgármesterjelölt számára kiadott 1400 ajánlóívet kezeltünk az elmúlt napokban, ezek aktivistáknak történt kiadását, vissza hozatalát és átvételét egy elektronikus felületen vezettük.

Ez a nyilvántartás kizárólag arra vonatkozik, hogy mely önkéntesünknél hány darab aláírásgyűjtő ív volt, ebből mennyit juttatott vissza, kinek adta át és mennyit kellett még visszahoznia, mielőtt leadjuk az ajánlásokat”

– mondta Udvarhelyi Tessza az Indexnek, aki hangsúlyozta:

semmiféle jogsértés nem történt, az állampolgárok személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően nem másolták le, az adatkezelési eljárásról valamennyi önkéntesük tájékoztatást kapott.

(Index nyomán)

 

Valódi Hírek