Ursula von der Leyen megerősítette: Kezdeményezi az európai minimálbér bevezetését (+videó)

Már az első 100 napos programjában beterjeszti a javaslatot – írta hivatalos levelében Dobrev Klárának.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság frissen megválasztott elnöke megerősítette, hogy támogatja az európai minimálbér bevezetését – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Dobrev Klára.

Az Európai Parlament DK-s alelnöke elmondta: megválasztását követően levélben gratulált Ursula von der Leyennek, akinek arra is felhívta a figyelmét, hogy elnöki programja sok ponton hasonlít a Demokratikus Koalíció programjához.

Válaszlevelében Ursula von der Leyen biztosította Dobrevet, hogy már hivatali ideje első száz napja alatt olyan javaslatot tesz, ami biztosíthatja, hogy az EU minden munkavállalója igazságos minimálbért kapjon – közölte az EP-képviselő.

Dobrev kérdésre elmondta: az európai minimálbér mértéke az átlagbér hatvan-hetven százaléka lenne.

Hozzátette: ezzel a szabályozással Orbánék nem tudnák tovább rabszolgasorban tartani a közmunkásokat sem: nekik is biztosítani kellene majd a normális megélhetést biztosító minimálbért.

Dobrev Klárát kérdezték arról is, hogy EP-képviselőként miért veszi ki ilyen aktívan a részét az ellenzéki összefogás kampányából.

Dobrev válaszában leszögezte: itthon és az EU-ban is azért dolgozik, hogy a magyar emberek élete jobb legyen, de ehhez szükség van arra, hogy a jelenlegi kormány megbukjon.

Videó:


.

Valódi Hírek