Friss: Dobrev Klára az Európai Bíróságig is kész elmenni az ellopott magánnyugdíj-vagyon miatt

Beindult az Európai Parlament frissen megválasztott alelnöke!

A Központi Nyomozó Főügyészség elutasította Dobrev Klára feljelentését az évtized fideszes lopásának ügyében. A tét 2,8 millió egykori pénztártag mintegy 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj-vagyonának elszámolása.

A korabeli fideszes ígéretek szerint ugyanis a visszavitt vagyont az állami nyugdíjrendszerben üzemeltetett egyéni számlákon írták volna jóvá, figyelembe véve az összeget a nyugdíj megállapításakor. Végül azonban a teljes összeget lenyelte a kormány.

Dobrev Klára tájékoztatása szerint arra hivatkozva utasították el a feljelentését, hogy e tárgyban már született egy hasonló döntés, Korózs Lajos esetében.

Csakhogy Dobrev ezek után elkérte a szocialista képviselőtől a feljelentésével kapcsolatos iratokat, melyekből kiderült a számára, hogy nem állja meg a helyét az ügyészség állásfoglalása, mert a tényállás nem ugyanaz.

Mint mondta, Korózs elmaradt jogalkotás miatt fordult az ügyészséghez, Dobrev Klára viszont csalás miatt kért vizsgálatot.

Ezek alapján szerinte a feljelentését nem utasíthatta volna el az ügyészség az említett hivatkozással, ezért panasszal fog élni.

Dobrev Klára a Menedzsment Fórum kérdésére elmondta, hogy immár európai parlamenti politikusként, pláne az EP alelnökeként tovább fogja vinni az ügyet, adott esetben uniós szintre emelve azt.

Kifejtette: áprilisi feljelentése büntetőügyi kategória, de kész megvizsgálni a polgári peres lehetőséget is, hiszen 2,8 millió ember pénzéről van szó. Ebben az esetben akár az Európai Bírósághoz is eljuthat az ügy, ha itthon nem sikerül jogorvoslatot szerezni.

A DK politikusa közölte: nem fogja elengedni a témát.

(mfor.hu nyomán)

Valódi Hírek