Hadházy: 680 ezer aláírás gyűlt össze az uniós ügyészséghez csatlakozásért

A képviselő megmutatta.

Összesen 680 ezer aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az európai uniós ügyészséghez – jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A politikus 680 ezer dühös ember tüntetésének nevezte az aláírásokat, amelyeknek célja szerinte, hogy

megakadályozzák a Fidesz “további, kontroll nélküli lopását”.

Hadházy Ákos szerint a kormánypárt 2010-ben azért került hatalomra, hogy “ellophassa az európai uniós pénzeket“, majd “annyira nyíltan és sokat lopott, hogy most már azért kell lopnia, hogy hatalmon maradhasson“.

Az európai uniós ügyészséghez csatlakozás ügyében tartott aláírásgyûjtésrõl rendezett sajtótájékoztató kezdete elõtt az aláírásgyûjtõ íveket tartalmazó dobozokat pakolják az Országházban 2019. június 5-én. MTI/Bruzák Noémi

Az európai ügyészség mellett érvelve jogos elvárásnak nevezte, hogy az uniós adófizetők közösen fellépve ellenőrizhessék befizetéseiket.

A politikus köszönetet mondott az aláírásgyűjtés szervezésében résztvevő 26 ezer embernek. Hozzátette, az aláírások gyűjtését 10 millió forint összértékű adományokból finanszírozták.

Hadházy azt is elmondta, az aláírásoknak nincs közjogi következménye, ugyanakkor azt fejezik, ki, hogy a magyar emberek szeretnék az európai uniós ügyészséghez csatlakozást. Szerinte ez akkor valósulhat meg, amennyiben az új Európai Parlament és Európai Bizottság is nyomást gyakorol a kormányra ebben az ügyben.

(MTI nyomán)