Most érkezett: Az ellenzék faképnél hagyta Tarlósékat, kivonult az ülésről

Ez kimaradt a közmédia tudósításából.

Egy, a patkányhelyzet feltárását célzó fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte szerdán a Demokratikus Koalíció és az MSZP, azonban ezt a fideszes többség nem vette napirendre.

Tiltakozásul a DK és az MSZP képviselői elhagyták a termet – írja az Index. Ez utóbbi momentum valahogy kimaradt az MTI tudósításából, bárhogy is kerestük.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője sajtótájékoztatót tartott az ülés előtt. Karácsony szerint a budapestiek naponta szembesülhetnek azzal, hogy a főváros működésképtelenné vált, a város ugyanis egyre szemetesebb,

a patkányok számának emelkedése pedig a “jéghegy csúcsa”.

Az általuk javasolt vizsgálóbizottságnak fel kell tárnia, milyen visszaélések történtek a patkánymentesítésre kiírt közbeszerzésen, továbbá arról is, hogy a főváros megtett-e mindent a korrekcióra, az állam pedig megfelelően ellátja-e a népegészségügyi feladatokat.

Kiemelte, a patkányirtást elnyerő konzorciumról kiderült, nem rendelkezik megfelelő referenciákkal, az árversennyel elnyert közbeszerzés után pedig a korábbi költségek másfélszereséért végzi tevékenységét.

A közgyűlésen egyébként az ellenzéki képviselők nélkül beindult a fideszes szavazógép,

egymás után megszavaztak 70 előterjesztést.

(MTI, Index)