Vérlázító módon reagálta le a Fidesz, hogy összeomlott a hétvégén a sürgősségi ellátás

Nekiestek a pofonfának.

A sürgősségi ellátás problémáit megoldották, az ügy le is került a napirendről – mondta néhány napja Kásler Miklós, az ember erőforrások minisztere.

Most kiderült: olyannyira nincs itt semmiféle megoldás, hogy csütörtök óta a négy budapesti sürgősségi centrum közül hol az egyik, hol a másik mondta le a sokszorosan sérült, életveszélyes állapotú betegek fogadását.

Erre reagált hétfőn a Demokratikus Koalíció, felszólítva a kormányt, hogy

hirdessen egészségügyi válsághelyzetet

és adjanak többletforrásokat az egészségügynek.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hétfőn a fentiek mellett azt mondta, hogy 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején, egy hivatalos, az egészségügy minőségét mérő rangsorban Magyarország még Spanyol-, Olasz- és Írországot is megelőzte.

Mára már Albánia és Macedónia is Magyarország előtt van.

Molnár arra is kitért, hogy „egyre nehezebb szabadulni attól a gondolattól, hogy az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a magyar egészségügyet. Egyre több ugyanis az olyan magánkórház és magánbiztosító, amelyek mögött fideszes oligarchák tőkéje áll.”

Erre reagált most a Fidesz, és lényegében az volt a válaszuk, hogy

Gyurcsány.

Azt is hozzátették, szerintük Gyurcsányék szerintük „álhíreket terjesztenek”, és ha rajtuk múlt volna, már tényleg válság lenne az egészségügyben.

A Fidesz a közleményben azt írta,

ha a DK-n és a többi bevándorláspártin múlik, az egészségügy is tényleg válságba kerülne, mert az európai baloldal legalizálni akarja a bevándorlást, amelynek az is a része, hogy egészségügyi ellátást akarnak biztosítani migránsok millióinak„.

Ez tehát egy felelősségteljes kormány válasza arra a konkrét esetre, hogy egy hétvégén összeomlik a főváros sürgősségi ellátása.

Folytatás május 26-án, a szavazófülkékben.

Valódi Hírek