Orbán Viktor meglátogatott egy keleti diktátort (+fotók)

Tanulmányi kirándulás?

A kormányfő hivatalos látogatást tett Kazahsztánban, ahol Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel folytatott megbeszélést, majd közösen tettek sajtónyilatkozatot.

Orbán Viktor szerint a kapcsolatok erősítése a keleti, közép-ázsiai országokkal

„nekünk könnyen megy”,

mert történelmi gyökereink a közép-ázsiai térségben élő népekhez kötnek minket, ezért a diplomáciai és gazdasági kapcsolatok intenzívebbé tételének megvan a kulturális talapzata.

Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök hangsúlyozta: Magyarország fontos partner Kazahsztán számára az EU-ban és a közép-európai térségben, a két országot politikai, gazdasági érdekek és történelmi gyökerek is összekötik.

A bullshiten túl azt érdemes tudni Kazahsztánról, hogy olyan szinten van a diktatúra, hogy nemrég amikor lemondott az ország első elnöke, Nurszultan Nazarbajev, akkor a parlament önként és dalolva megszavazta, hogy a fővárost, Asztanát nevezzék el az elnökről. De nézzük a képeket:

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfõ (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Nurszultanban 2019. április 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Valódi Hírek