Orbán ügyvédjének a számláit sem merik elküldeni Brüsszelbe, a minisztérium bicskanyitogató választ adott

Van még, amit mi fizetünk.

Nem csak a kormányfő vejének a bizniszét fizetik a magyar adófizetők, az ügyvédjének a számláit se merik kiküldeni Brüsszelbe.

Mint korábban írtuk, Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője számolt be arról, hogy a magyar kormány kiveszi az Európai Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított közvilágítási projektek számláit.

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a kormány lemond a korrupciótól csak a magyar hatóságoknak nem bűzlő projektre szánt EU-s 13 milliárd forintról és

az adófizetők pénzéből fizetik ki.

Egyébként lett volna rá mód, hogy ne a magyar adófizetőknek kelljen fizetniük a milliárdokat, az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak szabálytalansági vizsgálatot kellett lefolytatnia az Elios-projekteknél. Meg is kérdezte a 24.hu, hogy mit állapítottak meg, milyen intézkedéseket tettek a minisztériumnál, de az értelmes válaszok helyett a szokásos szöveget kapták emailben:

„A közvilágítás-fejlesztési projektet eddig is a kampányeszközként használta a bevándorláspárti ellenzék a saját politikai céljai eléréséhez, most sincs ez másként.”

A 24.hu cikkéből az is kiderült, hogy nem csak Tiborczék lámpás biznisze miatt fizethetünk, hanem akad még necces ügy: A Miniszterelnökség 4,8 milliárd forintos megbízása, amely elméletileg arra szolgált, hogy

az uniós támogatású projektek közbeszerzéseinek szabályosságát segítse.

A cikk szerint, a tanácsadó konzorcium tagjai között volt a Lázár János egykori kancelláriaminiszter holdudvarába sorolt Ész-Ker Kft. és a Bajkai István Fidesz-alapító, országgyűlési képviselő nevével fémjelzett, Orbán Viktor jogi ügyeiben is eljáró SBGK Ügyvédi Iroda.

Valódi Hírek