10 nő vádolta molesztálással, most újra rendezhet Marton „Puszild meg!” László

A fideszes városvezetés támogatásával tér vissza Veszprémben.

Veszprémben tér vissza a tucatnyi nő által zaklatással, molesztálással vádolt Marton László. A Fidesz-közeli Oberfrank Pál vezette veszprémi színházban már zajlanak is a Tartuffe próbái.

A Kásler-minisztérium lapja, a kultura.hu készített alákérdezős interjút Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával, ebből derült ki, hogy visszatér Marton, akinek a 2017-es botránya után ott kellett hagynia a Vígszínházat.

Mutatjuk a teljes kérdés-választ az interjúból:

„Kultura.hu: Javában zajlanak a Tartuffe próbái, amelynek február 8-án tartják a bemutatóját. Az előadás rendezője Marton László. Szintén a Kossuth-díjas színházi alkotó állítja színpadra Márai Sándor Hallgatni akartam című darabját, amelyet január 27-én láthat a közönség a veszprémi teátrum Nagyszínházában. Az alkotót ért tavalyi támadások után Veszprémben dolgozhat először egykori mestere. Mi volt erről a véleménye a városban élőknek?

Oberfrank Pál: Egy-két kérdést kaptam csupán, hogy jól átgondoltam-e a döntésem. Azok az emberek, akik fontosak számomra – illetve a fenntartó, a városvezetés is – támogatásukról biztosítottak.

Ahogyan egyre előrébb haladunk a próbafolyamatban és együtt dolgozunk az előadáson, még inkább megerősödik bennem az érzés, hogy minden szempontból jó döntést hoztam, és emberileg is azt gondolom, hogy nem tehettünk másképp.

Az internet világa, a mai durvuló hangnem sok embert ránt le felelőtlenül a pokolba, bárki bárkit kíméletlenül tönkre tehet, ezért fokozott a felelősségünk abban is, hogy megtaláljuk a másikat, kezet nyújtsunk, és fölemeljük egymást. Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni.”

(Magyar Narancs nyomán)

Korábbi cikkeink a Marton-botrányról:

Megfagyott a levegő a stúdióban: Betelefonált és kipakolt a zaklatás két újabb áldozata (+videó!)

.

Marton László nyolcadik (!) áldozata szólalt meg: “Falnak nyomott, beszorított”

.

Fáy Miklós: Eszenyi Enikő hazudik, pontosan tudott Marton piszkos ügyeiről

.

Az arcod leszakad, ahogy Verebes mentegeti és sajnáltatja a molesztáló rendezőt (+videó!)

.

Valódi Hírek