Az ellenzék szinte összes képviselőnője ötöst adott Nagy Blankának, akire ocsmány módon rászállt a fideszes média

Na, vajon ki nem díjazta az “ellenzékből” a diáklány erőteljes beszédét?

Hát Dúró Dóra, aki a Mi Hazánk nevű párt tagja, amely formálisan ugyan ellenzékinek számít, azonban nagyjából annyi kritikát fogalamz meg a Fidesszel szemben, mint a KDNP.

A többi ellenzéki képviselőnő azonban nyílt levélben biztosította Nagy Blankát, hogy joga van a véleményéhez, hogy nagyszerű ember, valamit a trágár beszédet is elnézik neki, hiszen ők is szoktak káromkodni.

Mint arról beszámltunk, a mindössze 18 éves lányra, elmondott beszéde után gyakorlatilag a teljes fideszes média rászállt, tanulmányaival kapcsolatos hazugságokat terjesztve, tévéműsorában Bayer Zsolt pedig legalja stílusban becsmérelte Nagy Blankát, aki viszont nem hagyja magát.

A levelet Bangóné Borbély Ildikó, Bősz Anett, Demeter Márta, Gurmai Zita, Hohn Krisztina, Kunhalmi Ágnes, Potocskáné Kőrösi Anita, Schmuck Erzsébet, Szabó Tímea, Szél Bernadett, Vadai Ágnes és Varga-Damm Andrea irták alá, teljes szövege pedig itt olvasható:

„Kedves Blanka!

Szeretnénk néhány támogató, bátorító szót mondani neked. Nem ismerünk, nem tudjuk valójában ki vagy, egy dolgot tudunk: iszonyatosan bántanak mostanában, mert volt bátorságod gimnazistaként pár mondatot mondani szívedből, lelkedből saját országod kormányáról. Voltak benne erős szavak, mondatok. Mi is szoktunk ilyeneket használni időnként. Nincs ezzel baj. A baj azokkal van, akik most bántanak, gyaláznak téged.

Tudod szerintünk mindegy, hogy igazad van-e vagy sem. Nekünk sincs mindig igazunk. De jogod és jogunk van ahhoz, hogy nyilvánosan beszéljünk hazánkról. Úgy, ahogy gondolkodunk róla.

A magyar Országgyűlés képviselőnőiként azt mondjuk neked, hogy nagyszerű ember vagy. Nem a valamelyik tantárgyból elért jegyed, hanem tisztességed, emberi becsületed, helytállásod, bátorságod minősít. És ezekből nálunk most ötöst kaptál. Ismeretlenül is becsülve fejezzük ki tiszteletünket és kívánunk neked erőt megküzdeni a saját ügyedet, ami a mi ügyünk is.”

(via 444)