Idegállapotba jött Kövér László: Hatalmas büntetést rótt a képviselőre, aki lebohócozta Polt Pétert (+videó)

Tordai Bence megsértette a Parlament méltóságát.

Több mint félmilliós, egész pontosan 504 900 forintos bírságot javasol Kövér László házelnök, amiért Tordai Bence (Párbeszéd) egy novemberi parlamenti ülésen bohócnak nevezte Polt Pétert, majd videóra vette, ahogy bohócorrot visz a legfőbb ügyésznek.

Kövér a házbizottság csütörtöki ülésére egy olyan javaslatot terjeszt elő, amely elrendeli

Tordai Bence esedékes tiszteletdíjának 504 900 forinttal történő csökkentését.

Az Indexhez eljutott javaslat ezt azzal indokolja, hogy Tordai a november 12-i ülésen az azonnali kérdések órájában „rossz bohócnak” nevezte a legfőbb ügyészt.

Ezután pedig odalépett Polthoz, és piros bohócorrot tartott az arca elé, miközben mobiltelefonjával ezt levideózta.

Kövér szerint a vélemény kifejtésének e „nonverbális módja megsértette az Országgyűlés rendjét”.

A házelnök szerint

„az Országgyűlés tekintélyének súlyos sérelme is megállapítható, hiszen a nagy nyilvánosság előtt tanúsított provokatív magatartás alkalmas volt arra, hogy jelentős mértékben csorbítsa a plenáris viták – közügyek megvitatásához méltó – színvonalába vetett közbizalmat.”

Bohóc jelmezt a legnagyobb bohócnak, Polt Péternek!

Bohóc jelmezt a legnagyobb bohócnak, Polt Péternek! 🤡A legfőbb ügyész rossz viccet csinál az igazságszolgáltatásból, ezért éppen itt az ideje, hogy megkapja a hozzá passzoló jelmezt. Még nem a rabruhára gondolok, egyelőre csak a bohóc jelmez egyik kellékét akartam átadni neki az Országgyűlésben. 👉 Osszátok meg a videót, hogy minél több emberhez eljusson❗️ Polt Péter és a bűnbandája nem menekülhet: a bűncselekmények amiket elkövettek nem évülnek el 2022-ig! ❎ Párbeszéd Magyarországért

Közzétette: Tordai Bence – 2018. november 12., hétfő

A büntetés nagyságánál a házelnök figyelembe vette a házszabályi rendelkezések megsértésének súlyát, és azt is, hogy Tordai a parlament jegyzője.

Tordai büntetését csütörtökön tárgyalja a Házbizottság. A fideszes többség miatt biztosra vehető, hogy megszavazzák Kövér javaslatát.

Valódi Hírek