Orbán sajtósa jól elpoénkodik azon, járt-e Orbán házában a körözött volt macedón kormányfő

És természetesen kacsázik.

Havasi Bertalan a 24.hu megkeresésére tagadta, hogy Orbán Viktor házában járt volna Nikola Gruevszki, szökésben lévő volt macedón miniszterelnök.

„A miniszterelnök tegnap hazament, Flóra és Róza nevű hölgyekkel találkozott, de ilyen nevű emberrel nem. Így a hírt kacsának kell minősítenünk.”

A miniszterelnök sajtósa szerint Orbán két lányával találkozott otthon. Ha kekeckedni akarnánk, mondhatnánk, hogy Havasi nem tagadja, hogy Orbán házában lett volna, vagy még most is ott lenne a körözött politikus,

csak annyit állít, hogy Orbán nem találkozott vele.

Az egész Orbánnál bújkálós sztori onnan indult, hogy a macedón 1TV, éppen Magyarországon nyomozó stábja szerint Gruevszki első magyarországi éjszakáját egy luxusszállodában töltötte, a másodikat azonban Orbán Viktor otthonában,

és szerintük a körözött macedón politikus most is ott van.

Nikola Gruevszki és Orbán Viktor

Gruevszkinek november 8-ig kellett volna jelentkeznie a kijelölt fegyházban, miután két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amiért 2012-ben törvénytelenül utasította Gordana Jankuloszka belügyminisztert, hogy szerezzen be neki egy 600 ezer eurós Mercedest privát használatra.

Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia kormányfője, ezalatt bizalmas kapcsolatot alakított ki Orbán Viktorral, akivel Arthur Finkelstein személyében közös tanácsadójuk is volt.

A STOP SOROS kifejezés is Gruevszkitől ered, ő hirdette meg elsőként a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek üldözését.

Orbán Viktor személyesen is kampányolt Gruevszki pártja mellett tavaly ősszel.

(24.hu, MTI)

Valódi Hírek