Egekben a kórházak adóssága, trükközött a Fidesz a választások előtt

A választások óta megugrott a kórházak adóssága – hívta fel a figyelmet László Imre, a DK országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: a választások másnapján az állam visszafizettette a kórházakkal azt a mintegy 20 milliárd forintot, amit a szociális hozzájárulási adó csökkentése miatt a számlájukon külön parkoltattak, valamint előrehozta a novemberi béremelést és ezt szintén kifizettette a gyógyintézetekkel.

László Imre szerint ezért

a kórházak adóssága hirtelen megugrott,

az elmúlt hónapban 5,5 milliárd forinttal nőtt és jelenleg 32 milliárd forintot tesz ki.

A DK képviselője hangsúlyozta: Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának új vezetője és Nagy Anikó, most kinevezett egészségügyi államtitkár kórházi vezetőként a saját bőrén érezhette az adósságok bénító hatását.

Ezért a minisztertől és az államtitkártól most azt várja a szakma, hogy megértessék a kormánnyal: a helyzet megoldása, ha kifizetik a kórházaknak azt a munkát, amit elvégeznek.

Nem lehet időszakonként 10-20 vagy 50-60 milliárd forint visszapótlásával szanálni az adósságokat, hanem a kórházak finanszírozásának rendszerét kell rendezni – mondta László Imre.


.
Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek