Inotai András: Színtiszta nemzetgyilkosság a Fidesz politikája!

A közgazdászprofesszor a zoom.hu-nak adott interjút, ebből idézzük a legerősebb részeket.

Inotai András: Nem a helyzet, az emberek agya súlyos. Hogy ezt hagyják. Ez pedig abból fakad, hogy

olyan mértékű szellemi népirtás

folyt az elmúlt években és még nagyobb intenzitással folyik ma Magyarországon, ami, ha ilyenre lenne felhatalmazása, akkor azzal – a fizikai népirtás bűntényéhez hasonlóan – a hágai bíróságnak kellene foglalkoznia.

A mentális fertőzés aktív – lásd migráció, sorosozás, EU-ellenesség, de passzív formában is a kormányzat hivatalos „nemzeti” propagandájának szerves részévé vált. (…)

Zoom: Válasza első felében talán túl erősen fogalmazott.

Inotai András: Nem! Kétségbeejtően drámai helyzet alakult ki! Ez a határozott véleményem! Nézze meg, mi történik a humántőkével, amely kulcsa a fenntartható versenyképességnek és alapja a társadalom kiegyensúlyozott fejlődésének.

Ez három területen keresztül figyelhető meg. Az oktatáson, a kutatásfejlesztésen és az egészségügyön keresztül. Ezek az alapkövek. Mindhármat tudatosan lerombolták az elmúlt években. (…)

Inotai András

Az egykulcsos személyi jövedelemadó önmagában véve brutálisan antiszociális. Most jóval kevesebb adót fizetek, mint az új adókulcsok bevezetése előtt, de megélnék a magasabb, korábbi adóteherrel is. Ugyanakkor a többiek, akiknél a változtatás az elvonások növelését hozta, kínlódnak, miközben a költségvetés igen jelentős bevételektől esett el, amelyeket többek között oktatási, szociális és egészségügyi kiadásokra lehetett volna fordítani.

Elképesztő mértékben cinikus és antiszociális a kormánypárt viselkedése. És nem üti ki a biztosítékot. (…)

Gyűlölködő embereket kreálnak, és ezzel párhuzamosan csinálnak négymillió súlyosan nélkülöző, szegény embert.

Valóban ez a cél? Mert ha igen, akkor itt valami nagyon, nagyon félrement. Ezekkel ugyanis azt üzeni a magát népnemzeti, keresztény-konzervatívnak mondó kormány, hogy pusztuljon el négymillió magyar – már bocsánat –, és elleszünk mi hatmillióan is.

Ez lenne a nagy nemzeti idea? Mert ha én összerakom a kormányzati politika számos elemét, akkor azt látom, hogy a döntések bizony ebbe az irányba mutatnak. Ez több mint felelőtlenség, ez a színtiszta nemzetgyilkosság.”

(A teljes interjút itt találod.)

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek