Hivatalos: 32.000 ember halálát okozta a lerohasztott magyar egészségügy

Az összhalálozás 26 százalékát, vagyis több mint 32.000 halálesetet lehetett volna elkerülni egy jobb egészségügyi ellátórendszerrel 2014-ben – számol be a napi.hu, az első magyar egészségügyi teljesítményértékelés által feltárt eredményekről.

Magyarországon először készült el az átfogó jelentés, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) koordinálásával, és rögtön súlyos megállapításokra jutott a magyar ellátórendszerről, annak hozzáférhetőségéről, a lakosság egészségi állapotáról és életkilátásairól.

A jelentés szerint

Magyarország lemaradása nőtt az európai átlaghoz képest a legfontosabb halálokok terén,

például a keringési rendszer betegségei miatti halálozásban, a nők körében a méhnyak-, mell-, gége- és légcsőrák, a férfiaknál pedig a vastagbél- és a végbélrák esetén.

Ennek jelentős részben a drámaian lerohasztott egészségügyi ellátórendszer az oka. A jelentés szerint 2014-ben egy jobb ellátórendszerrel a halálozások 14 százaléka, népegészségügyi beavatkozásokkal további 12 százalék halálát lehetett volna elkerülni,

ez 32 ezer megmenthető életet jelentett volna egyetlen év alatt.

NYF-kommentár: Eközben a kormányunk az Isten pénzét is stadionokra, focira, propagandára, és reklámokra költi, a maradékot pedig ellopja.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek