Gundel Takács Gábor úgy égeti magát, mint senki más

Saját bevallása szerint a műsorvezető azért hagyta el a Magyar Televíziót, mert úgy érezte, hogy már a hitelességét veszélyezteti, ami ott történik. De akkor miért a lakájmédia másik pilléréhez, az Origóhoz szegődik el?

Az Origo sportmagazinjának lett a munkatársa hétfőtől Gundel Takács Gábor – adta hírül a Fidesz-közeli portál. Gundel Takács az Origo Szpíker Korner című műsorát fogja vezetni.

Nehéz nem az üzletszerű kéjelgés kifejezéssel leírni, amit Gundel Takács csinál. A műsorvezető nemrég még azt állította, hogy

azért hagyta el a Magyar Televíziót, mert már a hitelességét sértette, ami ott történik.

Ehhez képest sikerült azonnal az Orbán Viktor és a Fidesz szívügyének számító olimpiai mozgalom zászlóvivőjéhez, a Budapesti Olimpiai Mozgalomhoz igazolnia. (Utóbbi szépséghibája csak az volt, hogy öt perccel azután, hogy szóvivő lett, a Momentum népszavazási aláírás-gyűjtési akciójának a sikere miatt az olimpiai pályázat megbukott.)

Az olimpiai fiaskó után Gundel Takács arról is beszélt, hogy talán operettszínésznek áll, most viszont következő kihívásként itt az Origo.

Mintha senki nem szólt volna neki (ha már egyszer hitelességről beszélünk), hogy ez az a portál, amelytől „hitvány hazugsággyár” felkiáltással cenzúra és szervilizmus miatt egymás után mondanak fel az újságírók, és hogy az Orbán-kormány szócsöveként méltó versenytársa a közmédiának, amelyet vak szolgalelkűségben néha felül is múl – például amikor egy teljes kudarcot valló kísérletben próbál karaktergyilkosságot elkövetni a Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós ellen.

Csak remélhetjük, hogy Gundel Takács hitelességét ez nem sérti. Már nem.

Valódi Hírek