Mi történt? Rendőrségi nyomozás indulhat egy fideszes polgármester ellen

Közpénzből utaztatta barátait a kormánypárti polgármester.

Rendőrségi nyomozás indulhat Nagy-Majdon József bátonyterenyei fideszes polgármester ellen, miután Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésnek minősítette a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdését.

A polgármester egy rokonát és több barátját is közpénzből vitte el a Ferencváros leverkuseni Európa Liga-nyolcaddöntőjére. A március 9-i úthoz a szomszédos település, Mátranovák falubuszát kérte kölcsön, az utat pedig önkormányzati pénzből fizette. A polgármester nem értette, hogy miért váltott ki felháborodást az ügy.

A fideszes településvezető először még azt mondta, senkinek nincs köze ahhoz, hogy kölcsön falubusszal, közpénzen utaztatta rokonát és barátait egy németországi Fradi-meccsre, majd később igyekezett árnyalni kijelentéseit. Most

nyomozás indulhat az ügyben.

Nagy-Majdon József először azt mondta, hogy „ebben nincs semmi törvényellenes„, mert a polgármesteri keretből ilyenre is költhet.

„Vegyük úgy, hogy azok, akik velem együtt elutaztak a külföldi sportrendezvényre, ezt kapták jutalomként,

ehhez senkinek semmi köze”

– fogalmazott.

Később, a helyi testületi ülésen már módosított álláspontján, és azt közölte: ki fogja fizetni a benzinpénzt, mert az, hogy közpénzből tankoltak, „egyes embereknek a jóérzését bántja”.

A polgármester nem igazán értette, hogy ezzel mi a probléma, mint mondta, „igazából semmi nem történt, csak az eddigi gyakorlat”, mivel a testület eddig „mindenféle megkötés nélkül” biztosított számára autóhasználatot hivatali és magáncélokra egyaránt, akár külföldön is.

„A város költségvetése rendezett.

Polgármesterként megtehetem,

van egy keretem, amit ilyen programokra is költhetek, s akár kisbuszt is bérelhetek. Vegyük úgy, hogy azok, akik velem együtt elutaztak a külföldi sportrendezvényre, ezt kapták jutalomként, ennek senkinek semmi köze”

– magyarázta a Blikknek az üggyel kapcsolatban Nagy-Majdon József.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek