Gulyás azt állítja: A médiából tudta meg, hogy házkutatást tartottak az általa vezetett Miniszterelnökségen

Hihető.

Mint ismeretes: tavaly november 25-én a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) egyidőben tartott házkutatást a Völner-Schadl ügy kapcsán a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában (EMMI) és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM).

Az rtl.hu-nak sikerült telefonon elérnie Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, akit a házkutatásokról kérdeztek, tekintve, hogy a Miniszterelnökséget is átkutatták. Elmondása szerint

nem tudott semmit róluk,

mert az érintett részleg csak formális tartozik a Miniszterelnökséghez, valójában Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt áll.

Gulyás azt állítja: még arról sem volt tudomása, hogy nemcsak Völner Pál, hanem Schadl György is érintett az ügyben.

Gulyás szerint azért nem tudott tehát semmit, mert a nyomozók csak a közvetlenül az érintett intézményt irányító minisztert kötelesek értesíteni, ez esetben Süli Jánost.

Völner Pál tavaly június elején egy lehallgatott telefonbeszélgetésben azt mondta Schadl Györgynek, hogy együtt ebédelt vele, átbeszélték a pályázati lehetőségeket, és Süli János „szeretettel várja ezt a dolgot”.

Hiába értesítették azonban a nyomozók, és hiába jelent meg a házkutatás előtt tíz perccel Süli is,

ő sem tudta pontosan

milyen ügyről van szó. A tárca nélküli miniszter szerint azért nem derült ki számára akkor, hogy milyen ügyről van szó, mert csak Schadl érintett cégéhez, az Aqua Energy Solutions Zrt.-hez kapcsolódó iratokat keresték a nyomozók.

Süli azért még mindig jobb helyzetben van, mint Orbán Viktor: állítása szerint ő csak

hetekkel később,

december 7-én értesült a Völner-ügyről, amikor az ügyészség kitette az erről szóló közleményt a honlapjára.

Valódi Hírek