Semjén Zsolt úgy tudja, Walt Disney Bambija veszélyes

Így már érthető, miért szeret őzekre lövöldözni.

Szerdán mutatták be A vadászat választott engem című könyvet, amely Semjén Zsolt vadászatról szóló filozófiai írásait és Bayer Zsolt kormánypropagandista novelláit tartalmazza. A Nimród Könyvek első kötetének bemutatóján a miniszterelnök-helyettes is megszólalt.

A kötet célja, hogy a vadászoknak és a nem vadászoknak is útravalót adjanak — mondta Semjén.

Kifejtette: őseink 99 százaléka vadászott, ha ők nem lettek volna sikeres vadászok, akkor mi nem lennénk, így pedig a vadászat ellenzői sem lennének.

„Nem azt kell tehát megmagyarázni, hogy miért vadászik valaki, hanem azt, hogy miért viseltetik valaki előítéletes ellenérzéssel a vadászat és a vadászok iránt”

— mondta.

Beszédében megemlítette a Walt Disney Bambiját, ennek kapcsán pedig

veszélyes tendenciának nevezte az állatok humanizálását,

az ember és az állat egy szintre helyezését, mert szerinte innen már csak egy lépés az ember dehumanizálása.

Hozzátette, a tisztelet és bizonyos jogok a természet rendjének megfelelően minden élőlényt megilletnek, de az ember az ember, az állat pedig állat, a vadászok pedig szerinte a természet rendjét képviselik.

Bayer Zsolt elmondta: hatéves korában döntötte el, hogy vadász lesz, akkor olvasta Kittenberger Kálmán A Kilimandzsárótól Nagymarosig című munkáját. A vadászat választott engem című kötet első novellája is erről szól, hogy egy gyereket miként tud egy könyv rabul ejteni és meghatározni egy életre — tette hozzá.

Kiemelte: a magyar vadászirodalom csodálatos, példaként említette Fekete István, Széchenyi Zsigmond és Kittenberger Kálmán írásait.

A vadászat választott engem című kötet az Egy a Természettel Nonprofit Kft. megbízásából a Dénes Natur Műhely Kft. gondozásában jelent meg.

(mti korrigálva)

Valódi Hírek