Indul az új családi biznisz: Közös céget alapított Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea

Az új vállalkozáson fele-fele arányban osztoznak.

Megvan Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea első közös biznisze – írja az mfor.hu csütörtök reggel.

A lap szerint 2021. július 27.-én ugyanis megalakult az Ekho Belvedere Kft.,

amely főtevékenységként saját tulajdonú ingatlan adásvétellel, illetve saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel is foglalkozhat.

Az új cég alapító tulajdonosa az országleggazdagabb emberéhez, Mészáros Lőrinchez köthető Ekho Magántőkealap,

amely 50 millió forintos induló törzstőkét fizetett be.

A magántőkealap előnye, hogy a mögöttük álló tulajdonosok és az általuk kezelt vagyon összetétele és értéke rejtve marad. Ebben az esetben viszont kiderült, hogy Mészáros áll a cég mögött, mert az Ekho Magántőkealap ugyanarra a budapesti, V. kerületi Váci utcai címre van bejegyezve, mint több Mészáros-érdekeltség is – írja a szakportál.

Az alap kezelője pedig az a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., amely Mészáros 100 százalékos tulajdonában áll.

Az új cég az Mfor szerint ugyanakkor nem sokáig volt a Magántőkealap tulajdonában,

augusztus 31-től ugyanis új tulajdonosai lettek Mészáros Lőrinc és menyasszonya, Várkonyi Andrea személyében.

A cégbírósági papírok alapján 50-50 százalékban osztoznak a társaságon.

Ugyanakkor augusztus végén nemcsak tulajdonosi szinten történt változás a cég életében: a több Mészáros-cég vezetésében is szerepet vállaló Gombai Gabriella helyére ugyanis maga Mészáros Lőrinc ült be.

A lap megjegyzi, habár ez az első közös cégük, Mészáros és Várkonyi kapcsolata már korábban üzleti irányba is elmozdult. A műsorvezető ugyanis tavaly szeptemberben Whitedog Media Kft. néven alapított új céget, amely főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik, de tevékenységei között film- és videógyártás is található.

Az új médiacéget pedig a részben Mészároshoz tartozó Andrássy út 105. szám alatt található villába jegyezte be Várkonyi. Tavasszal pedig az is kiderült, hogy Mészáros Lőrinc a Whitedogra bízta a Mészáros-csoport társadalmi felelősségvállalási programjának marketingfeladatait.

A reklámcég négy hónap alatt 127 millió forint nettó bevételt és 52,8 millió forint adózott eredményt ért el.

A nyereségből Mészáros Lőrinc menyasszonyának 35 millió 250 ezer forint osztalék jutott, míg üzlettársa, Gergely Judit a tavalyi év után 11 millió 750 ezer forintos osztalékot kapott.

(mfor.hu nyomán)

Valódi Hírek