Nagyon megerősödött a DK a szigetszentmiklósi körzetben, és ebben kulcsszerepe van valakinek

Jószai Teodóra brutálisan felhúzta az ellenzéket a Pest megyei 8-as választókerületben.

Több mint 300 ezer (azóta: 415 ezer) megtekintéssel Dobrev Klára szigetszentmiklósi kampányrendezvénye volt a múlt hét második legnézettebb videója a komplett magyar Facebookon – derült ki a Telex legfrissebb heti összesítőjéből.

Az elsőre meglepőnek tűnő eredmény nem a vak véletlennek köszönhető, a jelenség kulcsát úgy hívják:

Jószai Teodóra.

Jószai Teodóra / montázs: Nyugati Fény

A Pest megyei 8-as választókerület DK-s jelöltje februári bejelentkezése óta elképesztő kampánytempót diktál, mint közösségi oldaláról kiderül: kitelepülések, politikai egyeztetések, választópolgárokkal való találkozók érik egymást.

A DK-s színekben induló, de civil hátterű jelölt láthatóan komolyan veszi a feladatát: valódi konzultációt hirdetett a választókkal, villáminterjúkat készít szakemberekkel és helyi lakosokkal, és saját honlapján kifejti politikai krédóját is.

„Közel 20 éve élek Szigetszentmiklóson és 45 éve képviselem ugyanazt az álszentségtől mentes, progresszív keresztény-konzervatív értékrendet, ami erős igazságérzettel, szociális és szolidáris beállítottsággal párosul.

Hiszek a tiszta erőben, a határozott hangban, az egyértelműen letett pontban, a kiállás erejében.

Hiszek a szakmaiságban, az alkotó folyamat értékében, a csapatmunkában.

Hiszek a pozitív mintaadásban, amit önmagunknál kell kezdeni.

Hiszek a kritikus gondolkodásban, ami nem merül ki az ítélkezésben.

– írta önjellemzésében.

Jószai Teodóra és Dobrev Klára részvételével éppen Szigetszentmiklóson indították el a nők Kéksálas Mozgalmát, amellyel a női hangsúlyokat szeretnék erősíteni a politikában: kellő határozottsággal, de egy empatikusabb országot teremteni.

Dobrev Klára és Jószai Teodóra egy szigetszentmiklósi rendezvényen

Jószai Teodórát a DK mellett a választókerület második legerősebb ellenzéki pártja, a Momentum is támogatja:

„Teodóra 20 éve él Szigetszentmiklóson. Meggyőződésünk, hogy ebben a választókerületben neki van a legtöbb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét.

Elkötelezetten támogatja a rászorulókat, állatmenhelyeket és önkéntesként roma integrációval foglalkozik. Egy ilyen alázatos, lokálpatrióta képviselőre van szüksége a körzetnek.”

– írta róla Fekete-Győr András.


.

Pest megye 8. számú választókerülete Dunavarsányt, Halásztelket, Majosházát, Százhalombattát, Szigetcsépet, Szigethalmot, Szigetszentmártont, Szigetszentmiklóst, Szigetújfalut és Tökölt foglalja magában.

A választókerületben 2018-ban a Fidesz jelöltje, Bóna Zoltán győzött, de már akkor többségben voltak a kormányváltást akaró szavazók, akik azonban ellenzéki egység és karakteres, győzelemre esélyes jelölt híján nem tudtak ki mögött felsorakozni.

Úgy tűnik, a kutatások által legerősebb ellenzéki kihívónak mért Jószai Teodóra ringbe lépésével minden körülmény adott lett ahhoz, hogy 2022-ben a szigetszentmiklósi választókerületben is megtörténjen a kormányváltás.


.

Valódi Hírek