Dobrev Klára megüzente Kínának: Sem vasutat, sem spicliképzőt nem fognak építeni a magyarok kontójára

Ne nagyon éljék bele magukat Magyarország gyarmatosításába.

Vasárnap egy felhívást tett közzé a Fidesznek nem dupla végkielégítést és díszpolgári címet, hanem kemény elszámoltatást ígérő miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára.

Dobrev arra kéri Karácsony Gergelyt és a többi miniszterelnök-jelöltet, hogy közösen írjanak levelet a kínai elnöknek arról, hogy bármelyikük is lesz 2022-től Magyarország vezetője, semmissé fogják tenni a kínai kommunista párt Budapestre tervezett egyeteméről, valamint a kínai hitelből építendő, soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútról szóló szerződést.

Dobrev Klára posztját változtatás nélkül idézzük:

KÖZÖS NEM A FUDANRA ÉS A BUDAPEST-BELGRÁD VASÚTRA!

Támogatom, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közösen írjanak levelet a kínai elnöknek arról, hogy bármelyikünk is lesz 2022-től Magyarország miniszterelnöke, semmissé fogjuk tenni a kínai kommunista párt Budapestre tervezett egyeteméről, a Fudanról szóló szerződést.

Jobb, ha Kínában is tudják, hogy Magyarország nem fogja évtizedekre eladósítani magát azért, hogy kínai érdekeket szolgáljon és még gazdagabbá tegyen pár, a beruházásból hasznot húzó fideszes gazembert.

Ez a levél azonban nem szólhat csak a Fudanról. Van legalább még egy ilyen, kísértetiesen hasonló ügy, a soha meg nem térülő, szintén kínai gigahitelből épülő, szintén kínai érdekeket és Fidesz-közeli vállalkozásokat szolgáló Budapest-Belgrád vasút.

Itt nem egyszerűen két rossz projektről van szó, hanem arról az elvtelen politikáról, amely szembemegy hazánk európaiságával, és amelyet 2022-ben ezzel a két projekttel együtt fogunk a kukába dobni.

Az összes ellenzéki miniszterelnök-jelölt támogatását kérem ahhoz, hogy a közös levelünk ne csak a Fudanról, hanem a Budapest-Belgrád vasútvonalról is szóljon.

Tegyük egyértelművé Kínának: nem fogjuk eladósítani a hazánkat kínai érdekekért; sem kínai vasútért, sem kínai egyetemért, sem másért, ami nem a tisztességes magyarok mindennapjait szolgálja. 2022-től Magyarország a magyarok életéről és a magyarok problémáiról fog szólni! Erre kérünk felhatalmazást jövő áprilisban.


.
Ha a miniszterelnök-jelöltek reagálnak Dobrev Klára felvetésére, arról beszámolunk.

Valódi Hírek