Bemutatta a 2022-es kormányváltás jelöltjeit a DK — Feltűnően sok a nő és a fiatal

A párt közlése szerint azokat indítják, akik az Orbán-rendszer legelszántabb ellenfelei helyben.

A Demokratikus Koalíció kiadott egy nyolcvan fős listát arról, hogy melyik választókerületben kit indítana a 2022-as parlamenti választások előtt tartandó előválaszáson.

A legnagyobb ellenzéki párt jelöltei között látványosan sok a fiatal és a nő – legalábbis ahhoz képest, amit az elmúlt 30 évben a magyar politikában megszokhattunk – és több meglepetésjelölt is van a listában.

Az Európai Magyarok nevű kiadványból kiderül, hogy Kálmán Olgát, az ATV korábbi műsorvezetőjét a II. és III. kerületet magában foglaló 4. választókerületben indítja a párt.

Szerepel a listán Bősz Anett, aki az érdi központú Pest megye 1-es választókerületben indul, míg a párt ismertebb politikusai közül Gy. Németh Erzsébet Újbudán, Varju László pedig Újpesten és Angyalföldön indul az ellenzéki jelölésért.

A párt egészségügyi szakpolitikusa, Dr. Komáromi Zoltán a XII. kerületben indul, míg Arató Gergely Kőbányán és Kispesten méreti meg magát.

Czeglédy Csaba Szombathelyen vág neki jó esélyekkel az előválasztásnak, a Szigetszentmiklóst is magában foglaló Pest megye 8-as választókerületben pedig a magát „álszentségtől mentes, progresszív keresztény-konzervatív értékrendűnek” valló Jószai Teodóra indul.

balról jobbra: Kálmán Olga, Jószai Teodóra, Bősz Anett, Manhalter Dániel / montázs: Nyugati Fény

A VIII.-IX. kerületet magában foglaló budapesti 6-os választókerületben Manhalter Dániel indul, aki korábban az RTL Klub műsorvezetője volt, egy ideje pedig médiaképzéseket tart a DK tagjainak.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője a Telexnek elmondta: februári kiadványuk

„azokat a DK-politikusokat mutatja be szerte az országban, akik helyben

az Orbán-rendszer legelszántabb ellenfelei.”

A szóvivő hozzátette: a többi párthoz hasonlóan a Demokratikus Koalíció is megkezdte a felkészülést, és a DK-nak a legnagyobb ellenzéki pártként mind a 106 egyéni választókerületben lesz jelöltje az előválasztáson.

A teljes listát a jelöltekkel >>IDE KATTINTVA<< tudod végignézni.

Valódi Hírek