Szijjártó bejelentette: Ezekben a percekben érkezik az első adag Szputnyik V Magyarországra (+videó)

Az első szállítmány 20 ezer ember beoltására lesz elég.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter kedd délben jelentette be, hogy ezekben a percekben érkezik első orosz oltóanyagszállítmány Magyarországra.

A külügyminiszter elmondta,

az első szállítmány 20 ezer ember beoltását lehetővé tevő 40 ezer ampullát tartalmaz.

„Ezek az ampullák a Nemzeti Népegészségügyi Közpintba kerülnek, ahol a még szükséges teszteket le fogják folytatni a magyar szakemberek, utána az oltási tervnek megfelelően megkaphatják az emberek.

Minél előbb tudjuk beoltani a veszéyeztetett csoportokat, annál előbb tudjuk megkezdeni az újranyitást és a korlátozó intézkedések feloldását, amit nyilvánvalóan már mindenki nagyon vár” – mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter arról is beszélt, hogy habár „mi voltunk az elsők, de valószínűleg nem mi leszünk az utolsók”, akik az orosz vakcinát használják, állítása szerint ugyanis hallani és látni lehet, hogy már Nyugat-Európában is sürgetik az orosz és kínai oltóanyag vizsgálatát.

Megírtuk, hogy Szijjártó Péter január 22-én állapodott meg az orosz féllel arról, hogy Magyarország három ütemben nagy mennyiségű, koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól.

A külügyminiszter által kötött megállapodás szerint az orosz vakcinából összesen kb. kétmillió adagot szereztek be, amely egymillió ember beoltására lesz elég.

Valódi Hírek