Republikon: Befagyott a Fidesz visszaesése, de az ellenzék így is tartja tetemes előnyét (+grafikon)

Itt a legfrissebb pártpreferencia felmérés.

Januárra megállt a Fidesz-KDNP támogatottságának elmúlt hónapokban látott csökkenése, de az ellenzéki pártok is megtartották a korábbi hónapokban mért előnyüket – derül ki a Republikon Intézet Telexhez eljuttatott januári pártpreferencia-kutatásából.

A 2021. január 14-21 között, ezer fő megkérdezésével készült reprezentatív felmérés szerint

a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 30 százalék, a Demokratikus Koalíció 11 százalékot, a Momentum 9 százalékot ért el.

A Jobbik és az MSZP is 6 százalékon, a Párbeszéd 2 százalékon áll, míg a Kétfarkú Kutya Párt, az LMP és a Mi Hazánk is 1 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

33 százalék pedig bizonytalan.

A biztos pártválasztókat tekintve a kormánypártok támogatottsága 46 százalék, a DK 16, a Momentum 13 százalékon áll. A Jobbikok és az MSZP-t egyaránt 8 százalék, a Párbeszédet 3 százalék, az MKKP-t, az LMP-t és a Mi Hazánkat pedig 2 százalék támogatja.

Ez alapján az ellenzéki pártok támogatottsága 36 százalék, szemben a kormánypártok 30 százalékával. A biztos pártválasztók körében pedig hat százalék az előnyük.

A Republicon legfrissebb felmérése ugyanakkor ismét megerősíti az elmúlt hónapokban látott tendenciákat, hiszen novemberben a kormánypártokat a teljes népesség 34%-a támogatta, míg a bizonytalanok és a teljes ellenzék szavazói egyaránt 33%-nyian voltak.

Míg a Fidesz decemberben is 30 százalékon állt, míg az ellenzéki pártokat a teljes lakosság 36 százaléka támogatta.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek