Őrület: Gulyás Gergely már azzal riogatja a lakosságot, hogy keresztények nélkül maradhat Európa

Csutkára tekerték a kampányt.

A kormány azt tartja a legfontosabb feladatának, hogy lehetőséget nyisson a megmaradásra és a gyarapodásra – jelentette ki a kancelláriaminiszter vasárnap Budapesten, az Istenhegyi Szent László-plébánia közösségi házának alapkő-letételén.

Gulyás Gergely azt mondta: ezért születnek családbarát intézkedések, és ezért az egyházaknak talán könnyebb ma feladataikat, küldetésüket teljesíteni.

Úgy fogalmazott: „csak a hit, a megélt és életre váltott hit képes kultúrát létrehozni.”

Gulyás Gergely azt mondta, „az antikultúrák világában, a kultúrák keveredésének idején, a hit tagadásának évtizedeiben csak nehezen születhet újjá kultúra”.

Európa ma bajban van

– jelentette ki, hozzátéve, sokan azt mondják, hogy ez a meccs lefutott, Európa megváltozik, ezt el kell fogadni és alkalmazkodni kell hozzá.

Ha nem sikerül ezeket a folyamatokat itt megfordítani, „kontinensünk belátható történelmi távlatban keresztények nélkül maradhat”, és akkor „más hon áll a négy folyam partjára, Más szózat és más keblű nép” – riogatott a kancelláriaminiszter.

Gulyás Gergely hozzátette: mi azonban azok közé tartozunk, akik úgy gondolják, hogy van remény. A remény forrása mindenekelőtt a hit, a hitből élő közösségek. Közösségek, amelyekben otthonra lelhetünk, és amelyek az idők jeleit hordozzák az emberek számára – mondta a Fidesz-maffia csinovnyikja.

(MTI)

Valódi Hírek