Pecsétes papírt kapott a Rezsibunkó, hogy össze-vissza hazudott Majtényi Lászlóról

Az Eötvös Károly Intézet pert nyert Németh Szilárd ellen.

A civil szervezet azért perelte be a Fidesz-alelnököt, mert az március 17-én a Mandinernek azt nyilatkozta: az Intézet a közhasznúsági jelentésében meghatározottnál „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól.

Azt is mondta, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén ellenzéki képviselők jelenlétében hallotta – írja a 444.hu.

Németh Szilárd ezt a bíróságon bizonyítani már nem tudta, így nyilvánosan meg kell követnie a szervezetet, és 350 ezer forint sérelemdíjat is fizetnie kell.

Az Eötvös Károly Intézet közleményének van egy különösen vicces része:

„Németh Szilárd ügyvédje által benyújtott, alapvető számítási hibákat tartalmazó, elektronikus levél formátumú okirati ‘bizonyítéknak’ a feladója Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ elnöke”,

és

„a levél írója egyébként Németh Szilárdot ‘Sziszikének’ nevezi”.

Az Alapjogokért Központ küldetésnyilatkozata szerint „célja a jogállami működéssel és alapjogvédelemmel kapcsolatos tudományos kutatás és elemzés”, és a szervezet papíron „elkötelezett az alapvető jogállami értékek, a hagyomány és a szabadság kultúrája iránt”.

Valódi Hírek